Pilke


Nimi: Suklaatassun Timantit On Ikuisia "Pilke"
Syntymäaika: 25.8.2018
Rotu: Australiankelpie
Sukupuoli: Narttu
Väri: Red & Tan
Kasvattaja: Kirsi Mertala, kennel Suklaatassun
Säkäkorkeus ja paino: kun vanhempi
Terveys: kun vanhempi

Isä: FI MVA FI VPVA EE MVA Midnight Spy Rock N' Swing
Emä: FI MVA Yacatis Happy-Daydream


2 kommenttia:

 1. Pilke ei ole vielä ollut sinulla kauaa mutta kysyn kuitenkin :) olen ajatellut kelpietä yhtenä vaihtoehtona ja kysyisin hieman kokemuksia. Onko kelpie ollut juuri sitä mitä olet ajatellut? Onko siis tullut ns yllätyksiä? Kelpie pennut ovat käsittääkseni melko vilkkaita, onko vilkkaus mielestäsi hyvä vai huono asia? Entä osaatko suositella tai olla suosittelematta jotain kasvattajaa?
  Anteeksi kyselytulva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä Pilke on ollut mulle ihan täydellinen! Se on vähän ujo ja uudet asiat saattaa jänskättää mutta toki se oli pentueesta ns rauhallisin, tuumailevin yksilö. On kuitenkin kaikkea mitä halusinkin <3 Yllätyksiä ei vielä ole tullut muutakuin positiivisia, en ajatellut että pieni pentu kykenisi oppimaan niin nopeasti ja keskittyminen riittäisi niinkin kauan.

   Pilke on ihan hyvin vilkas, se kykenee treenatessa keskittymään ilman ongelmia eikä vielä ole mitenkään erityisen häiriöherkkä (häiriössä työskentelyä tulee ehdottomasti myös treenata), mutta esimerkiksi ulkona käydessä vilkkauden huomaa hyvin. Jos on yhtään energiaa, Pilke huomaa kaikki äänet, liikkeet, ihan kaiken ympäriltään ja sen on vaikea keskittyä esimerkiksi tekemään pissit. Lisäksi sisällä se on melko energinen tapaus, ja mikäli on jotain erikoista, esim vieraita käymässä, niin rauhoittuminen on hyvin vaikeaa. Seuraa ihmisen jokaista liikettä ja haluaa osallistua! Rauhoittumisen harjoittelu on hyvin tärkeää ja sitä ollaan tehty mutta ellei ole ihan täysin loppuunpalanut, on arki melko energistä :D Liiallinen vilkkaus on huonosta, kohtuullisena kuuluu rotuun oleellisesti!

   Vielä ei kohdalle ole sattunut mitään välteltäviä kasvattajia! Kaikki kenelle olen jutellut ovat olleet oikein mukavia, suosittelen kasvattajan tapaamista etukäteenkin niin tietää paremmin sopiiko kemiat yhteen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥