Pilke

7kk

Nimi:
Suklaatassun Timantit On Ikuisia "Pilke"
Syntymäaika: 25.8.2018
Rotu: Australiankelpie
Sukupuoli: Narttu
Väri: Red & Tan
Kasvattaja: Kirsi Mertala, kennel Suklaatassun
Säkäkorkeus ja paino: 48cm 14kg
Terveys: kun vanhempi

Isä: FI MVA FI VPVA EE MVA Midnight Spy Rock N' Swing
Emä: FI MVA Yacatis Happy-Daydream


Kasvu:
7vko 4,5kg 29cm
8vko 4,5kg 29cm
9vko 4,9kg 31cm
10vko 5,3kg 33cm
11vko 6,1kg 34cm
12vko 6,5kg 35cm
13vko 7,1kg 35 cm
14vko 7,5kg 38cm
16vko 8,6kg 40cm
5kk 11,8kg 44cm
6kk 13,4kg 47cm
8kk 13,5kg 48cm
10kk 14,4kg 50cm


Näyttelyt:
24.3.2019 Jyväskylä EPN - Kati Taipale - PPEK1, KP ja ROP-pentu
"Erittäin lupaava miellyttävä kokonaisuus. Hyvät rungon mittasuhteet. Oikeailmeinen pää. Erinomaiset pään mittasuhteet. Kauniit korvat. Oikea purenta. Ikäisekseen hyvin kehittynyt eturinta. Hyvä rintakehän syvyys. Hyvä ylälinja. Oikea-asentoinen häntä. Hiukan niukasti mutta tasapainoisesti kulmautunut sekä edestä että takaa. Liikkuu takaa ahtaasti edestä erittäin hyvin. Miellyttävä käytös."

17.8.2019 Kouvola KR - Eva Eriksson - EH
"Feminine happy young girl. Wellshaped head. Nice expression. Good earset. Very good body and bone. Strong back. Needs to mature in forechest. Moves well from side, but very loose in front in elbow and pastern. Shows very well."

2 kommenttia:

 1. Pilke ei ole vielä ollut sinulla kauaa mutta kysyn kuitenkin :) olen ajatellut kelpietä yhtenä vaihtoehtona ja kysyisin hieman kokemuksia. Onko kelpie ollut juuri sitä mitä olet ajatellut? Onko siis tullut ns yllätyksiä? Kelpie pennut ovat käsittääkseni melko vilkkaita, onko vilkkaus mielestäsi hyvä vai huono asia? Entä osaatko suositella tai olla suosittelematta jotain kasvattajaa?
  Anteeksi kyselytulva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä Pilke on ollut mulle ihan täydellinen! Se on vähän ujo ja uudet asiat saattaa jänskättää mutta toki se oli pentueesta ns rauhallisin, tuumailevin yksilö. On kuitenkin kaikkea mitä halusinkin <3 Yllätyksiä ei vielä ole tullut muutakuin positiivisia, en ajatellut että pieni pentu kykenisi oppimaan niin nopeasti ja keskittyminen riittäisi niinkin kauan.

   Pilke on ihan hyvin vilkas, se kykenee treenatessa keskittymään ilman ongelmia eikä vielä ole mitenkään erityisen häiriöherkkä (häiriössä työskentelyä tulee ehdottomasti myös treenata), mutta esimerkiksi ulkona käydessä vilkkauden huomaa hyvin. Jos on yhtään energiaa, Pilke huomaa kaikki äänet, liikkeet, ihan kaiken ympäriltään ja sen on vaikea keskittyä esimerkiksi tekemään pissit. Lisäksi sisällä se on melko energinen tapaus, ja mikäli on jotain erikoista, esim vieraita käymässä, niin rauhoittuminen on hyvin vaikeaa. Seuraa ihmisen jokaista liikettä ja haluaa osallistua! Rauhoittumisen harjoittelu on hyvin tärkeää ja sitä ollaan tehty mutta ellei ole ihan täysin loppuunpalanut, on arki melko energistä :D Liiallinen vilkkaus on huonosta, kohtuullisena kuuluu rotuun oleellisesti!

   Vielä ei kohdalle ole sattunut mitään välteltäviä kasvattajia! Kaikki kenelle olen jutellut ovat olleet oikein mukavia, suosittelen kasvattajan tapaamista etukäteenkin niin tietää paremmin sopiiko kemiat yhteen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥