25. huhtikuuta 2020

Ajantasalle

Viimeisimmästä postauksesta tulee kuluneeksi tasan vuosi. Pilke on kasvanut ja blogin loppukiri pentuajan ikuistamisen myötä vei viimeisetkin kirjoitusmotivaatiot. Juuri vähän aikaa sitten tuli lueskeltua kaikki omat kirjoitukset pentuajalta ja pakko sanoa, etten kadu hetkeäkään sitä, että niin paljon tuli kirjoitettua ylös. Ihana palata todellisiin aitoihin tunnelmiin ja siihen pentuarkeen, josta ollaan jo kasvettu yli.


Blogin kirjoittaminen oli itselleni hyvin tärkeä harrastus. Kuitenkin se on menettänyt hohtonsa itselläni, jotenkin ei enää tunnu samalta. Tykkäisin edelleen kirjoittaa ajatuksia ylös aina välillä, mutta kaikki aktiivinen päivittely on siirtynyt Instagramin puolelle. Pentua etsiessä ja uusiin rotuihin tutustuessa blogit ovat kuitenkin olleet itselleni kuin kultakaivos, siksi halusin ikään kuin viimeistellä tämän kesken jääneen matkan täällä blogin puolella. Kertoa vähän, mitä vuoden aikana on tapahtunut, sijoittaa paikalleen se täältä puuttuva palanen. Todennäköisesti tämän jälkeen jätän blogin omaan rauhaansa sitä piilottamatta - täällä se vielä on vaikkei aktiivisessa käytössä olekaan.

Pilke 9kk, kiitos Saara kuvasta!
Viime vuoden keväällä pk-leiri ja meidän eka yhteinen jh-kehä Kangasniemellä. Kesällä Pilkkis rakastui uimiseen, sitä ei saanut enää järvestä pois loppukesästä. Käytiin Oulussa näyttelyreissussa junalla, pitkä junamatka Mikkelistä Ouluun ja takaisin, yöpyminen ennestään vieraiden koirien kanssa ja pitkät päivät näyttelypaikalla teltassa. Silti alle vuosikas Pilke oli niin täydellistä matkaseuraa ja vieläkin olen siitä ylpeä! Oulussa Pilke pääsi kahdesti taas junior handlerin pariin. Elokuussa korkattiin näyttelyura oikeasti Kouvolassa, saaden erittäin hyvän junioriluokasta, samalla toki vähän jh-kehäilyä. Tuomarina oli Eva Eriksson, ja arvostelu: "Feminine happy young girl. Wellshaped head. Nice expression. Good earset. Very good body and bone. Strong back. Needs to mature in forechest. Moves well from side, but very loose in front in elbow and pastern. Shows very well."

Pilke 1v
Elokuussa Pilke ja sisaruksensa täyttivät vuoden ja käytiin heti luustokuvissa kun vain oli mahdollista. Tutkittiin melkeinpä kaikki mahdollinen oman mielenrauhan turvaamiseksi ja saatiin täydellisiä uutisia, priimaa koko koira täynnä! Silmät ja sydän ok, kyynärät ja polvet 0/0, lonkat A/A ja selkä LTV0 sekä VA0. Taisin melkein itkeä onnesta tulosten tullessa... Syyskuun lopussa itse lomailin viikon Kreikassa ja kaverini hoiti Pilkettä sen viikon ongelmitta. Syyskuun lopussa 23. päivä Pilke myös aloitti ensimmäiset juoksunsa, nyt toisia odotellessa. Juoksut eivät vaikuttaneet Pilkkeen käytökseen juuri mitenkään ja vieläkin kaikki tulevat toimeen tässä meidän kolmen koiran narttulaumassa!


Treenirintamalla ollaan treenattu tokoa päälajina ja toivottavasti päästään kisaamaan, kunhan tämänhetkinen tilanne taas sen sallii. Syksyllä 2019 oli taas aivan huikea tokonuorten leiri ja tänä vuonna ollaan päästy jatkamaan mukana, innolla seuraavaa leiriä odottaen! Päästiin myös syksyllä ensimmäisiä kertoja oikeasti aksaamaan, ennen kuin agilitysuunnitelmat jäi hetkeksi tauolle pienen tapaturman johdosta. Marraskuussa Pilkeen takatassu jäi hissin oven ja lattian väliin, antura ja osa tassunpohjaa halkesi ja jouduttiin tikkaamaan sekä liimailemaan. Tästäkin kuitenkin selvittiin, eikä takatassu ole jäänyt yhtään vaivaamaan onneksi!


Joulukuussa perinteiden mukaisesti koiramessut, mutta pääsin ensimmäistä kertaa ikinä viemään omankin koiran näytille! Pilke oli molempina päivinä junioriluokassa, lauantaina Tapio Eerolan tuomaroitavana tuloksena EH. Arvostelu kuului näin: "Melko kookas ja vielä hontelo kokonaisuus. Hyvät silmät, korvat, purenta. Sopiva rintakehän vahvuus. Kevyet raajat. Erittäin hyvät kulmaukset. Kevyet liikkeet, askelpituus hyvä." Sunnuntaina huikea ERI2 SA VARA-SERT Maija Mäkiseltä arvosteluin "16kk. Femiininen. Hyvä ylälinja. Hyvä pää, korvat, silmät ja purenta. Kaunis kaula. Hyvin kehittynyt runko. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät ja häntä. Liikkuu hyvällä askeleella. Hyvä temperamentti ja käytös." Siihen nähden, ettei keretty treenaamaan lähes yhtään ja jatkuvan tassun hoitamisen myötä seisotus oli ihan kamalaa ja tassujen asettelu mahdotonta, oli sunnuntai aivan mahtava voitto meille, paras Pilkkis! Lisäksi kilpailin launtaina viimeisen junior handler -kilpailuni ikinä kivoin arvosteluin. Messariin mentiin junalla ja yövyttiin hotellissa kivalla porukalla, Pilkkis toimi taas pätevänä matkakaverina!


Tänä vuonna päästiin aloittamaan taas agility tassuvaivoista toivuttua sekä saatiin jopa ryhmäpaikka! Tosin siellä kerettiin käydä treenaamassa huikeat kaksi kertaa ennen koronakaranteenin alkamista ja kevään suunnitelmien muuttumista. Tokoa ollaan kuitenkin tämä kevät treenattu ahkerasti, niin ryhmäpaikassa kuin nyt poikkeusolojen aikaan kotona omatoimisesti. Pilkkeen kanssa on aivan parasta treenata ja sanoisin, että meidän yhteistyö toimii todella hyvin. Ohjaajapehmeä tuo on aivan selkeästi ja se pitää itse huomioida treenatessa, saa nähdä mihin suuntaan tästä kehittyy ja tuoko se omia haasteitaan esimerkiksi palkattomuutta ja kisakuntoa rakentaessa. Kuitenkin kokonaisuutena Pilkkeestä on kasvanut aivan huikean rakas ja mahtava kaveri. Se on kaikkea mitä toivoin, treenirintamalla riittää potentiaalia, mutta ennenkaikkea nautin meidän jokapäiväisestä yhteisestä elämästä ja toivon, että tulevaisuudella on vielä paljon meille tarjottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥