11. tammikuuta 2019

Pilkkeen 19-viikkoiskooste


Pilke 19 viikkoa
10,6kg
42cm

Lauantaina treenailtiin taukokäytöstä kotioloissa. Ensin omalla paikalla hengailua, mutta pian lähdin kävelemään ja liikkumaan ja lopulta kiersin meidän talon ympäri Pilkkeen maatessa pedillään minua näkemättä! Lisäksi vaikeutettiin ja Pilkkeen odotellessa otin Viiman mukaan ja Viima sai hitaasti rauhassa seurailla namia ja tehdä temppuja, käytiin myös näkökentän ulkopuolella sen kanssa kävelemässä. En ymmärrä mistä pentu sai tuollaisen itsehillinnän, se oli niin pätevä! Kyllä sen kanssa vielä fiksu taukokäytös saadaan aikaan.

Sunnuntaina piti lähteä pentutreffeille mutta päädyttiinkin koirakoululle vajaa puoleksi tunniksi treenailemaan. Häiriöitä löytyi kun uusi tila uusilla hajuilla, mutta Pilke pystyi tosi hyvin keskittymään. Tehtiin luopumisen ja pedillä olemisen perusperiaatteita ettei haukattaisi liian isoa pala purtavaksi.

Maanantaina 8 tunnin yksinolo ilman tuhoja, huippu pentu! Yhdet pissit se oli lattialle tehnyt mutta sen nyt ymmärtää. Lisäksi huoneessa ei ole enää ollut kompostiverkkoja rajoittamaan pennun kulkua missään eikä tuhoja silti ole ilmaantunut, ei pidä silti nuolaista ennen kuin tipahtaa. Maanantaina käytiin kerrostalon verkkovarastossa ullakossa sekä pakastinten säilytyshuoneessa kellarissa ja ne oli vähän jänniä liukkaine lattioineen ja kaikuvine seinineen. Tehdään joku päivä namien kanssa visiitti ja käydään tutkimassa tarkempaa!

Tiistaina leikkitreffit vähän nuoremman käyttölabbis Valon kanssa. Näillä kahdella on ihan huippuhauskaa kahdestaan, oikeat äly ja väläys! Keskiviikkona vihdoin ne pentutreffit, eka vähän jänskätti ja piti kierrellä ja kaarrella mutta lopulta Pilke innostui riehumaan oikein olan takaa. Leikkikavereina oli kultsu, bernhardilainen sekä joku lapinkoira/keeshond tms. Kaikkien kanssa Pilke tuli juttuun ja kaikki olivat hyvin samantasoisia leikkijöitä, Pilke kävi vähän kaikkien kanssa jossain vaiheessa painimassa. Vaikka nämä olivatkin 10€ hinnaltaan, oli ehdottomasti hyvä sijoitus! Nähtiin erilaisia, vieraita koiria ja saatiin niistä hyvä kokemus Pilkkeelle.

Keskiviikkona myös lopetettiin tuhoton linja, Pilke tuhosi ihan huolella miun vaatekaappia. Sen yhdestä laatikosta pyöristi kaikki kulmat itsekseen... Kunnon tabascokerros sekä kompostiverkot takaisin paremmin ja nyt toivottavasti koskemattomat huonekalut ovat turvassa. Torstaina Pilke pääsi vielä leikkimään hyvin samanikäisen stabipennnun kanssa. Kierrokset olivat hieman korkealla, Pilke juoksi itsekseen ympyrää kun kaveri oli vähän väsynyt eikä jaksanut leikkiä. Pilke oli vähän tuhma ja raju mutta tuli kuitenkin hyvin juttuun eikä jännittämisestä ollut tietoakaan!

Viikon aikana otettiin hihnakäytös tehokuuriin. Sille on pakko tehdä nimittäin jotain, Pilke kiskoo kuin höyryveturi. Yhdeltä luennolta pongaamallani tavalla saatiin jo melko hyvin sitä aluilleen, namien kanssa Pilke harvemmin lähtee enää riehumaan. Pitää jatkaa kävelyä namien kanssa ja toivottavasti sattuisi ohituksiakin, niitä ollaan tehty nyt jo vähän enemmän onneksi ja välillä saadaan tosi hyviäkin suorituksia. Välillä ovat pelottavia ja pitää sanoa pöh.

Viikon aikana myös otettiin ihan huolella takapakkia sisäsiisteyden suhteen. Ei yhtään sisäsiistiä päivää, öisinkin sattui pariin otteeseen jotain ja lähes kaikkien yksinolojen aikana oli tehty vähintään pissit. Epätoivo alkaa nostaa päätään mutta toivon kovin, että tämä on vain ohimenevä vaihe... Pilke ei edes pyydä ulos tai ole levoton tai mitään mitä aiemmin se on tehnyt, pokkana vaan kyykkää jos yhtään pissittää.

4 kommenttia:

 1. Moikka, mulle olisi tässä keväällä tulossa kelpiepentu ja mietin, että minkä kokoinen panta Pilkkeellä oli kun oli pienempi. Lähinnä mietityttää että olisiko 30-40 cm kokoinen panta liian iso noin 8-9vko pennulle vai pitäisikö ostaa vaan varmuuden vuoksi alkuun pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkkeellä oli pentupaketista saatu pikkupanta! Käytin kyllä enemmän lainavaljaita hihnassa riehumisen vuoksi. Pentupannalla oli pituutta 25cm, veikkaisin että 20-30cm voisi olla sopiva ellei pentupaketista tule mukaan!

   Poista
 2. Minkä kokoiset valjaat Pilkkeellä oli käytössä? Ja jos teillä on nyt käytössä valjaat niin minkä kokoiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli jotain 3kk lähtien Rukka Form Neonit, oiskohan xs ja käytetään vieläkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥