28. tammikuuta 2019

Pilke 5kkPilke 20 viikkoa
10,9kg
42cm

Pilke 21 viikkoa
11,2kg
42cm


Pilke 22 viikkoa - 5 kuukautta
11,8kg
44cm

Viime viikkoina ei olla tehty ihmeellisempiä. Sunnuntaina 20.1. alkoi tokon alkeisjatkokurssi Pilkkeen kanssa ja päivällä Pilke sai riehua kaveriperheen nahkacollien kanssa. Pilke sai tämän kanssa oikein hyvät juoksuleikit aikaan, vaikkakin kokoeroa löytyikin ison uroksen ja pennun välillä.

Tokokurssilla aloitettiin häiriöidyllä luoksetulolla. Heti alkuun aika vaikeahko tehtävä pennulle, joka ei ikinä ole käynyt hallissa täysin vieraiden koirien kanssa oikeasti treenaamassa! Kuitenkin tehtiin, kouluttaja piti kiinni ja itse kutsuin pienen matkan päästä, vapautin puolessa välissä lelupalkalle. Pilke leikki häiriössä superhyvin, palkkautui lelusta ongelmitta ja luoksetulo oli oikein vauhdikas, vaikka kutsuin ilman, että pidin valmiina lelua kädessä.

Tauoilla Pilke sai rauhoittua pedille ja se keskittyi todella hyvin ainoastaan muhun ja palkkaan. Yksi karvainen urosbc ja iso belggari oli jänniä ja niille piti pöhistä urakalla. Muuten muut koirat oli kuitenkin ihan fine eikä Pilke pahemmin välittänyt, ryhmässä olevat tutut leikkikaverit aiheutti vähän riehaantumista kuitenkin.

Treenien aiheena oli kapulan pitoa ja perusasentoa. Kapulaa me ei vielä pahemmin tehdä ja Pilkkeelle leikkiminenkin oli tänään vähän nihkeää, ilmeisesti hampaat ovat vähän herkät. Lisäksi tässä nurkassa oli jotain kauhean mielenkiintoista ja pentu ei meinannut jaksaa keskittyä. Tehtiin leluilla ainoastaan vähän vauhtinoudun alkeita ja jatketaan leluilla suoran tuonnin vahvistamista ilman kunniakaarrosta lelun voitettua. Perusasentotreeneissä päästiinkin jo Pilkkeelle just sopivien treenien pariin. Pilke ei kykene sivulla ollessaan istumaan jotenkin, se lähtee pakittamaan kamalalla vauhdilla joten houkuttelu on vähän vaikea tapa. Kuitenkin sitä lähdetään ihan edessäkin tekemään ja harjoittelemaan namilla imuttamalla istumista, jotta voidaan se siirtää sivulle. Todennäköisesti Pilkkeen pitäisi tämä oppia parissa treenissä, sitten pitäisi päästä sivullakin tekemään samaa!

Toisissa tokotreeneissä tehtiin paikkiksen alkeita, Pilke teki lähinnä kontaktin pitämistä ja perusasentoja toiset koirat häiriönä. Yksittäin kouluttajien silmien alla kaukoja sekä sekalaisesti luoksetuloa, perusasentoa sekä leluilla leikkimistä noutojen sijaan. Pilke otti häiriötä aika pahasti eikä voitu tehdä juuri mitään muuta kuin katsekontaktia, vapaana se ei kestänyt ollenkaan vaan lähti haahuamaan ja kerran karkasikin syömään toisen ryhmäläisen takapalkat ruokakupista. Ne tosin oli aivan keskellä kenttää vaikkei kyseinen koirakko ollut edes kouluttajien treenivuorossa, meidän ryhmästä puolet on kuitenkin hyvin aloittelevia niin olisi voinut vähän edes miettiä, pennulle aivan mahdoton häiriö. Toivottavasti jatkossa ei ihan näin suuresti häiriköisi muiden työskentelyä, meidän kurssi menee aika turhaan itsevarmuuden tiputtamiseen muuten... Pitäisi päästä useammin hallille mutta aina kun pääsisin, on ryhmätreenit menossa eli ei asiaa itsenäisesti treenaamaan. Ja lisäksi tähän mennessä ei toisten koirien kanssa ole ollut ongelmaa vaan keskittyminen täysiä mussa ja vieraita koiria on mun aika mahdoton löytää treenikavereiksi. Ei mitään käryä miten pystyn tuota ikinä hallissa vapaana pitämään ellei korvat löydy ja häiriönsietokyky kasva, yritetään nyt jotain treenata joskus jos keretään hallille asti.

Itse treeniaiheista ei jäänyt juurikaan kerrottavaa, kaukot meni epämääräisiin istu/maahan-vaihtoihin jotka oli huonoimpia pitkään aikaan kun ei saatu kivaa tekemismoodia päälle. Perusasento kuitenkin otti ehkä harppauksen eteenpäin, nyt Pilke kykenee vieressä istumaan jo peruuttamatta kahta metriä! Vielä se ei todellakaan ole tarpeeksi lähellä eikä suostu imutettuna siihen istumaan mutta ehkä pikkuhiljaa.

Muuta kuin tokojuttuja - Pilkkeen kaikki kulmurit ovat vihdoin irronneet! Viimeisen yläkulmurin kanssa piti vähän jännätä kun uusi hammas puhkesi jo ja kasvoi kovaa vauhtia ja kulmuri tuntui olevan tiukassa, onneksi alkoi heilumaan ja lopulta irtosi.

2 kommenttia:

 1. Kyllä ne korvat sieltä löytyy ja häiriönsietokyky kasvaa, kunhan ikää ja kokemuksia tulee lisää :) Pilke on vielä niin nuori ja maailmassa on paljon ihmeteltävää ettei aina ehdi keskittyä omaan ihmiseen :)
  Todella hyvä juttu että kulmurit ovat irronneet itsestään! Kooniksella ei vielä oo edes uudet kulmurit puhjenneen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Koonankin hampaat löytyy nyt sieltä! Ja löytyy ne onneksi, ei pennulta voi täydellistä kuuntelua odottaakaan, toivottavasti purkautuu muuhun kuin toisten koirakoiden häiriköimiseen...

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥