1. tammikuuta 2019

Menneen vuoden mietiskelyä ja katse kohti tulevaisuutta

Niin se taas vuosi hurahti ja hurahti muuten aivan järkyttävän lujaa ohi. Aika meni ihan kamalan nopeasti, en vieläkään ymmärrä edes, että joulukuu on alkanut... 2018 oli hieno, opettavainen vuosi monilta osin. Tehtiin yllättävän paljon kaikkea ja pidettiin hauskaa, jopa yksi suuri unelma toteutui eli pentu asteli taloon, vaikka sen suhteen elettiin hyvin epätoivoisia aikoja aika ajoittain. Mutta nyt olisi aika jo muistella, mitä tuli viime vuonna lupailtua!


Tavoitteet 2018
  • Agilityn mittaustilaisuus ✗
  • Ensimmäiset viralliset startit aksassa, ehkäpä ensimmäinen nolla? 
  • Doboilua aktiivisemmin! 
  • Turhan vahtimisen hillitseminen, edes vähäsen? 
  • Uudet koirakaverit olisi edelleen kivoja! 
  • Terveenä pysyminen. Toivotaan, ettei hiiva uusisi ja pysyttäisi muutenkin terveenä, sekä koira että ohjaaja! 
  • Nose Workia edes välillä aktivointimielessä. 
  • Kulujen ylös laittaminen! Olen yrittänyt jo liian monta kertaa, nyt jatketaan loppuun saakka. 
  • Valokuvaajana kehittyminen 
  • Ennen kaikkea hauskaa pitäminen! Itse ainakin suuntaan katsetta liikaa tulevaisuuteen enkä osaa nauttia hetkestä. 

Agilityn mittaustilaisuutta yritin järkkäillä, mutta ei ikinä virallisiin asti päädytty. Ensimmäinen virallinen startti kyllä toteutui, ei sieltä nollaa kuitenkaan. Agilityn suhteen vuosi ei todellakaan ollut onnellinen. Helmikuussa Viiman luustokuvissa löytyi vähän sitä sun tätä, ja vaikka me silloin vielä agilityä jatkettiin ja jopa kisattiin, aloin potemaan jatkuvasti enemmän ja enemmän huonoa omatuntoa tästä. Ajattelin aina rikkovani omaa koiraani, rasittaen sitä aivan tajuttoman raskaalla lajilla. Lopulta tein raskaan päätöksen ja agility jäi taakse ennen kuin oireita luustosta edes ilmenee. 

Doboiltu ei muistettu, taaskaan. Syksyllä dobopallo päätyi kaappiin piiloon, suojaan pennun hampailta eikä sitä sen jälkeen ole kertaakaan kaivettu pois, nyt häpeäisit Emilia! Kallis pallo menee hukkaan :D Mutta kyllä me ollaan jumppailtukin vähän kaikkea, sen suhteen ideat on ollut hieman vähissä.

Vahtiminen ei ole rauhoittunut, ei yhtään. Voisin kirjoitella vähän päivitystä tilanteeseen joku kaunis päivä kunhan kerkeäisin, mutta tilanne on itse asiassa ennemmin pahentunut. Ongelmakoirakouluttajalle suunnittelin meneväni, mutta kummallakaan Mikkelin kouluttajista ei ollut yhtäkään vapaata aikaa koko loppuvuodelle. Ehkä uuden vuoden kunniaksi pitäisi yrittää uudelleen.


Uusia koirakavereita ollaan sen sijaan hankittu! Tai ainakin itse olen tutustunut moneen, ihanaan ihmiseen ja saanut uskomattomia kavereita <3 Viima ei ole aiempaa enempää päässyt vieraiden koirien kanssa leikkimään, mutta Pilkkeen tultua taloon se on saanut itselleen täydellisen riehukumppanin. 

Terveyden suhteen kohtalainen vuosi. Kaksi nenäpunkkia muistaakseni, tassujen hiiva pysyi kuitenkin aisoissa mutta ne luustokuvat... Kuitenkaan ei ole esiintynyt oireita vielä ainakaan huomattavasti, eli ehkä tämäkin jollain tapaa voidaan laskea suoritetuksi? Eläinlääkärillä ei tänä vuonna olla turhaan pyöritty!

Nose Work on doboilun tapaan jäänyt ihan minimalistiselle tasolle. Ehkä kerran tai kaksi kaivettiin eukalyptus kaapista ja yritettiin jotain säätää, mutta treenit päätyivät aina siihen, että purkki tungettiin sinne mistä tulikin kaksi kertaa syvemmälle ja vannottiin, ettei sitä sieltä koskaan enää kaiveta. Pattitilanteessa ollaan eikä itsekseen oikein päästä tästä etenemään. 

Wuhuu, kulut sain kirkkaasti kirjoiteltua koko vuodelta!! Loput kaksi kohtaakin voidaan laskea toteutuneeksi, valokuvaajana en ole kehittynyt paljoa mutta vähäsen ainakin kyllä ja hauskanpidosta ei olla karsittu. Kokonaisuudessaan toteutettiin 6/10, ei paha.


Vuosi 2019...

mennään samalla linjalla, ensisijaisesti pitäen hauskaa ja pysyen terveenä. Kuitenkin jotain tavoitteita haluan asettaa, elikkäs:

𝥁 Viiman kanssa RTK1 ja RTK2. Kisoja on sillä lailla lähiseuduilla suunniteltu, että tällä on hyvät mahdollisuudet toteutua mikäli itse reippaasti tekee töitä kylttien eteen!

𝥁 Tänä vuonna vihdoin se haukkuminen hillitymmäksi. Viiman kanssa arki on hyvin raskasta tällä hetkellä, eli jos ongelmakoirakouluttajan puoleen käännyttäisi ja toivottavasti sieltä saataisi apua ongelmaan.

𝥁 Viimalle ahkerampaa doboilua ja/tai nose workin treenaamista, joko jonkun opeissa tai sitten itse kotona omatoimisesti. Muukin aktiivinen toiminta käy, sillä tuo kaipaisi huomattavasti enemmän tekemistä!


𝥁 Pilkkeen kanssa arki sujuvaksi ja toimivaksi, pentupienen kasvu aikuiseksi koiraksi. Toiveissa olisi ainakin saada hihnakäytös ja sisäsiisteys kuntoon, yksinolot tuhottomiksi sekä vapaana pysyminen luotettavaksi. 

𝥁 Pilkkeen luustokuvat. Nämä häämöttelee siellä elokuun loppupuolella Pilkkeen täyttäessä vuoden, toivotaan sieltä terveitä tuloksia!

𝥁 Pilkkeen kanssa myös harrastusura aluilleen. Tokossa ryhmäpaikka mieluiten viimeistään kesäksi ja kaikki liikkeet aluilleen sekä perus harrastustaidot hanskaan. Talveksi olisi kiva vähitellen saavuttaa kisavalmiutta ja ehkä korkata toko tai rally epävirallisesti! Mikäli luusto sen sallii agilityn alkeita aloitetaan myös syksyllä.


Onnellista uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥