18. joulukuuta 2018

Pilkkeen 15-viikkoiskooste


Pilke 15 viikkoa
7,9 kg
39cm

Viikonloppuna kaksi serkkuani kävi meillä kylässä, toinen ei vielä edes kouluikäinen ja toinen alakoulussa. Pilke oli ihan onnessaan ja rakasti kovin, mahtavaa! Lapsia se ei hirveästi ole nimittäin nähnyt. Kuitenkin rauhoittumisessa oli melko paljon parantamisen varaa, Pilke oli kunnon ADHD-tuulella koko vierailun ajan, eikä oikein kyennyt rauhoittumaan ainakaan samalla tavalla kuin arjessa yleensä.

Maanantaina Pilke pääsi taas kulkemaan bussilla, tällä kertaa päädyttiin kaverilleni. Pilke pääsi näkemään kolme uutta koiraa, sovittelemaan talvitakkeja ja lopulta yhteislenkille. Lenkkeiltiin kolmen ihmisen ja kuuden koiran kera hihnalenkillä, oltiin varmaan aika näky! Pilke haluaisi kovasti riehua hihnassa ja leikkiä, mutta lopulta sekin alkoi kulkemaan ihan nätisti muiden koirien ollessa mukana. Hihnassa se kiskoi kuitenkin ihan kamalasti. Saatiin tosi kivoja ohituksia enemmän kuin pitkään aikaan, eikä Pilkkeen tarvinnut alkaa haukkumaan kertaakaan, edistystä!


Tiistaina suunnattiin tuttujen luokse tapaamaan kuukauden vanhempaa bortsun ja kultsun sekoituspentua Elliä sekä perheen lehmiä. Heillä on ihan oikea navetta, missä on lypsykoneet ja kaikki ja Pilke pääsi sisälle asti tutustumaan. Lypsykoneet piti vähän jännää ääntä ja niitä piti katsella huolestuneena, mutta kokonaisuudessaan Pilke oli aivan kamalan reipas. Oletin, ettei se olisi suostunut tyyliin koko navettaan menemään, saatika siellä kulkemaan. Lehmät oli kauempaa kiinnostavia, mutta lähempänä käydessä hengittivät turhan uhkaavasti ja rohkeus jäi siihen :DKeskiviikkoaamuna oli hyvin äänekäs ohitus vaihteeksi, koirat tuli taas juuri väärässä kohdassa puskasta eikä tietenkään namejakaan mukana. Illalla käytiin lenkillä satamassa, käveltiin ylikulkutunnelista ja alikulkutunnelista ja molemmat koirat kiskoi ihan hulluna ja kiersi mua ympäri kokoaika. Tästä inspiroituneena treenattiin illalla mun kiertämistä (jos kiertää hihnan mun ympäri niin osaa tulla käskystä samaa reittiä takaisin) ja saatiin se ihan hyvin aluilleen. Lisäksi sitten vähän kaikkea muutakin, asennonvaihtoja joista seiso-maahan on super hieno, tasapainotyynyllä ekaa kertaa takajalkojakin ja kuonokosketuksia sekä tassun antamista. Ulkona hihnassa kontaktikävelyä ohituksia ajatellen ja saatiin yksi ohituskin lopulta joka meni oikein hienosti!

Onnistuin myös ihan kokonaan unohtamaan tehosterokotukset ja ennen niitä madotukset... En vain jotenkin käsitä miten nopeaa aika juoksee, pentuhan olisi pitänyt madottaa jo viikko ellei kaksi sitten. Noh, haettiin heti samana päivänä lääkket ja Pilke sai keskiviikkona Canex vet 2,2% -matolääkityksen.


Sisäsiisteydessä näämme kenties valoa tunnelin päässä! Pilke oli yli viikon putkeen tekemättä mitään öisin sisälle, ja yksinolotkin suurimman osan ajasta menee kuivasti. Kaikki vahingot tällä hetkellä tulee suurimmaksi osaksi silloin, kun ollaan kotona ja Pilkkeellä on enemmän alaa riehua!

Viikonlopun itse vietin Koiramessuilla Helsingissä. Pilke jäi siskoni hoiviin kotiin, eikä ilmeisesti aiheuttanut läsnäolollaan kellekään ikuisia traumoja :D Messarista teen oman postauksen mikäli jaksan ja kerkeän, mutta voin sanoa että kivaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥