7. joulukuuta 2018

Pilkkeen 14-viikkoiskooste


Pilke 14 viikkoa
7,5kg
38,5cm


Taas aloitettiin viikko sisäsiisteyden osalta hyvinkin positiivisesti. Pilke oli kaksi yötä putkeen sekä 5 tunnin ja 7 tunnin yksinolot pissimättä lattialle, huippua! Lisäksi loppuviikostakin pari yötä putkeen sisälle mitään tekemättä ja päivätkin hyvin vähillä siivoamisilla, keskellä viikkoa tuli pieni notkahdus. Ollaan myös saatu nauttia, sillä Pilke on alkanut välillä itse pyytämään ulos kun on hätä!


Käsittelyharjoituksia pitää tehdä reippaasti enemmän. Kynsienleikkuu on tällä hetkellä nimittäin hyvin haastavaa, Pilke puree käsiä minkä kerkeää ja rimpuilee. Kynsiä olen saanut napsittua silloin tällöin aina yhden tai pari kerrallaan, mutta pitäisi niitä pystyä oikeastikin leikkaamaan. Pelkkä koskettelu ei Pilkettä haittaa, kynsisakset on vaan tosi ällöjä vissiin. Kynsienleikkuuta siis harjoiteltiin paljonkin ja saadaan jatkaa vielä pitkään.


Maanantaina ajeltiin bussilla keskustaan ja käppäiltiin siellä. Käytiin myös juna-asemalla katsomassa yhden junan saapuminen. Pilke jännäsi vähän sitä edelleen, mutta yllättävän rauhallisesti se oli! Bussimatkustusta pitää edelleen harjoitella, mutta veikkaan että sinne nousemisen jännyys helpottaa ihan iänkin myötä. Tällä viikolla ajeltiin autollakin melko paljon ja automatkat sujuu todella hyvin niin takapenkillä, etupenkin jalkatilassa kuin takakontissa!


Tiistaina käytiin Mustin ja Mirrin pentutreffeillä. Ensiksi täytyy sanoa, että miun mielestä kyseisessä toiminnassa on hyvin paljoa kehitettävää enkä tykkää toteutuksesta juurikaan. Silti käytiin katsomassa mitä Pilke tuumaa! En vienyt sitä pieneen leikkikehään päälle juostavaksi, vaan katseltiin vierestä muiden leikkiä ja harjoiteltiin käy siihen -makuuta. Pilke tarjoaa sitä edelleen superpäteväksi eikä toiset koirat jännittäneet sitä, se olisi halunnut mukaan peuhaamaan! Kaikkien poistuessa kerralla ulkoilutauolle Pilke sai riehua pentutreffiohjaajan pennun kanssa kahdestaan ilman kamalaa tungosta ja olisi mielellään riehunut ihan kunnolla. Valitettavasti matto oli niin liukas ja pentuaitaus tuli heti vastaan, ettei kunnon leikkejä saatu aikaiseksi. Hetken, minkä Pilke oli muidenkin kanssa yhtä aikaa, ahdisteli kaikki sitä kerralla nurkkaan omistajien puuttumatta ja hain pennun pois kiusaajilta. Loppurauhoittumisessa Pilke oli superpätevä, joskin ei pystynyt sulkemaan silmiä ja nukahtamaan kun piti tarkkailla muita koiria.


Keskiviikkona yksinollessaan Pilke oli syönyt listaa ja kaapinkulmaa. Tällä viikolla itselläni alkoi lukiossa uusi jakso, jossa on edelliseen verrattuna kaksi kurssia enemmän. Koulussa tulee kulutettua aikaa siis hyvin paljon enemmän ja Pilkkeen yksinoloajat ovat pidentyneet reippaasti, toivottavasti se sopeutuu nopeasti eikä oteta takapakkia niiden suhteen. Huoneen listoihin ja kaapinkulmiin valeltiin tabascoa, lisäksi Pilke sai jäätävän ison hirvennahkaisen puruluun, ehkä näillä saadaan luvattomat puruhalut hillittyä. Ainakin torstain neljän tunnin yksinolo onnistui oikein hyvin näillä! Perjantaina Pilke oli hypännyt pöydälle oltuaan muutaman minuutin yksin, ja sisälle tullessamme jäi kiinni sokerikupilta. Pentu mussutti menemään kidesokeria pelkiltään kuola valuen, idiootti :D

Torstaina Pilke pääsi juoksemaan pellolle ja perjantaina reippailtiin puolentoista tunnin lenkki metsäpoluilla. Pilke on saanut olla paljon vapaana ja se kestää ihan superhyvin! Vaikka Viima lähtikin metsään omille seikkailuille valitettavasti kahteenkin otteeseen, ei Pilke sitä seurannut vaan jatkoi meidän kanssa matkaa, huippu pentu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥