25. marraskuuta 2018

Pilkkeen 12-viikkoiskooste

Kiitos kuvasta Iiris Härkänen!
Pilke 12 viikkoa
6,5kg
35cm

Sunnuntaina pidimme kennelpiirin nuorisojaoston toimesta nuorten toko-päivän hallilla, kouluttamaan saatiin ylituomari Riikka Pulliainen ja osallistujiakin reippaasti paikalle! Pilke pääsi empimisen jälkeen mukaan turistiksi ja onneksi otin, ihan mahtavasti sai häiriössä rauhoittumistreeniä ja näki toisia koiria. Pilke pääsi ihan leikkimisetäisyydelle keskarivilla Huiman kanssa, ensin jännitti ja piti vähän miettiä uskaltaako mutta todella nopeasti tuo reipastui ja alkoi vähän jo leikkimään. Päivän myötä Pilke pääsi näkemään kauempaa myös niin bordercollien, shetlanninlammaskoiran, tiibetinspanielin, kääpiösnautserin, australianpaimenkoiran kuin terrierinkin, koko päivän oli lähellä häkeissä tai hihnassa joitain koiria. Alkuun Pilke katseli epäileväisesti mutta hyvin nopeasti luotti ja pystyi esimerkiksi nukkumaan keskellä käytävää kyljellään koirien ollessa ja kulkiessa lähistössä, välittämättä ollenkaan muista koirista!

Kiitos kuvasta Iiris Härkänen!
Pilke oli lähinnä sylissä tai jaloissa nukkumassa, ja todella upeasti se suuresta häiriöstä huolimatta rauhoittui! Välillä vaan makoili mutta suurimman osan ajasta oikeasti ihan nukkui. Vähän pääsi myös välillä leikkimään ja opettelemaan omalle pedille käskystä menemistä sekä näyttelyseisomista. Pilke sai paljon sylittelyä ja huomiota eri ihmisiltä, se vain onnellisena siirtyi sylistä toiseen :D Vaikka Pilke koko päivän lähinnä nukkuikin, oli sen verran rankkaa että uni maistui edelleen illallakin.

Kiitos kuvasta Iiris Härkänen!
Maanantaina Pilke pääsi treffaamaan käyttölabradoripentu Valon. Pennut saivat keskenään kivat leikit aikaan, vaikka Valo onkin vasta 8-viikkoinen niin olivat yllättävän tasaisia kavereita. Molemmat oli niin jahdattavana kuin jahtaajana ja päällä ja alla, Pilke oli vähän enemmän päällekäyvämpi osapuoli! :D Pitää etsiä sille riehakkaampiakin kavereita ja kavereita, ketkä eivät anna kokoaika hyppiä niskoille.


Tiistainakin oltiin reippaita ja lähdettiin bussiretkelle keskustaan. Keskustassa käveleminen ja liikennevalot oli tällä kertaa vähän jänniä, mutta hetken katselun jälkeen nekin pystyi hyväksymään ilman ongelmia. Sen sijaan kauppakeskuksen ovet olivat ihan kamalat. Käytiin eteistilassa syömässä herkkuja ja toivottavasti ensi kerralla olisi vähän mukavampi paikka! Lisäksi käytiin juna-asemalla. Mikkeliin tuli kahdesta suunnasta juna hyvin samaan aikaan, eli Pilke pääsi näkemään niin Pendolinon kuin Intercityn saapuvan ja lähtevän. Molemmat oli vähän jänniä, mutta syötiin taas paljon namia ja katseltiin sivummalla, eikä Pilkkeellä ollut mitään ongelmaa liikkua ja leikkiä laitureilla junien lähdettyä. Se kulki häntä pystyssä reippain askelin eikä ollut yhtään jännittyneen oloinen, pitää kyllä silti käydä toistekin katselemassa junien kulkua ettei tarvitse jännittää ja tulevaisuudessa matkustuskin olisi helpompaa!


Perjantaina mentiin taas bussiretkelle keskustaan heti aamusta. Tällä kertaa liukuovet oli ihan siedettäviä eikä aiheuttaneet suurempia ongelmia. Kierreltiin ostoskeskuksessa ja liikkeissä katselemassa, lisäksi käytiin kahvila Nandassa! Ihan paras kahvila Mikkelistä ja pääsee hyvin käyttäytyvän koirankin kanssa käymään. Samalla kun itse nautin törkeän hyvää kaakaota, Pilke sai rauhoittua matolla ja järsiä puruluuta. Se tarjosi itse jo rauhoittumista hyvin ja antoi mun syödä rauhassa, superpätevä pieni! Lisäksi käytiin Rahulan Rehussa hakemassa Black Friday -tarjouksista sika-nautaa joka oli muuten kovin Pilkkeen mieleen.


Aloiteltiin myös viikolla uusien juttujen opettelua ettei ihan jumahdeta paikalleen. Pilke sai opetella siis tassun antamista, tassutargettia, pyörimistä ja laatikkoon menemistä. Opetellaan ehkä vähän turhia ja hyödyttömiä juttuja jonkun mielestä, mutta haluan, että Pilke oppii käyttämään kroppaansa ja oppimaan ihan oppimista. Turhaan me vielä mitään tokon alkeita esimerkiksi aloitellaan, kun esimerkiksi tasapainotyyny ei ole tarpeeksi vahva vielä että sitä voisi hyödyntää.


Sisäsiisteydestä voin sanoa, että mitään edistystä ei ole tapahtunut mutta ei me taaksepäinkään olla menossa. Parina päivänä on tullut vain yhdet pissit lattialle koko päivän aikana, ja yhden yön Pilke oli tekemättä mitään! Viikko sitten ihan kamala kuminauha ei enää pelota yhtään niin pahasti, sitä on heiluteltu ja räpsytelty ohi kulkiessa aina kun on muistettu ja mitään kamalaa ei ikinä ole tapahtunut. Kohtuullisia koirakohtaamisiakin ollaan saatu aikaan ja Pilke ei enää niin hanakasti ehkä ujostele mutta ei sen ohitukset hyvältä näytä. Ollaan otettu tilaa, mutta yksi päivä Pilke huusi hyvin pahasti vastaan kun ohittavan koiran annettiin tuijottaa suoraan hyvinkin provosoivasti. Toivottavasti koirien näkemisen myötä helpottaa tämäkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥