18. marraskuuta 2018

Pilkkeen 11-viikkoiskooste


Pilke 11 viikkoa
6,1kg
34cm

Heti viikon alussa maanantaina sain vihdoin hommattua itselleni bussikortin ja Pilke pääsi testaamaan julkisilla matkustusta! Mentiin bussilla Mikkelin keskustaan, menomatkan Pilke vain nukkui mun sylissä eikä erityisemmin kiinnittänyt huomiota muihin matkustajiin tai bussin liikkeisiin. Lyhyempi paluumatka mentiin edelleen sylissä mutta hereillä, yhtään ei jännittänyt turhia! Keskustassa käytiin Pilkkeen kanssa kuljeskelemassa kauppakeskus Stellassa. Humisevat liukuovet oli vähän jänniä, mutta Pilke kulki reippaasti läpi. Itse kauppakeskus ei ollut yhtään jännä, Pilke kulki reippaasti mun edessä häntä kamalasti heiluen, mutta onneksi myös kuunteli eikä pelkästään rynninyt moikkaamaan ihmisiä!


Käytiin myös sylissä kulkemassa rullaportaissa ja treenailtiin kaikkea pientä. Pilke tarjosi superhyvin käy siihen -makuuta ja pari kertaa kokeilin käskyllä ja käsiavulla ja hyvin toimi, taukokäytökseen vaan tarvitaan hirveästi enemmän multa tulevaa häiriötä ja kestoa. Mutta ikään nähden Pilke on tosi pätevä <3 Kuonokosketus toimii jo käskystä, samoin istuminen! Käytiin samalla reissulla vielä kävelemässä torin ja puiston läpi, puistossa vähän kahden lelun leikkiä keskellä kaikkia häiriöitä. Tykkään suuresti miten reipas pentu on!Sen sijaan tiistaina Pilke veti pikapaniikit hetkeksi päälle niinkin pienestä asiasta kuin jumppakuminauhasta. Meillä on ovessa leuanvetotanko missä kyseinen nauha roikkui, ja ohimennessäni räpsähti kovaan ääneen, Pilke juoksi niska- ja selkäkarvat koko matkalta pystyssä, sekalaista vartiointi- ja pelkohaukkua huutaen talon toiseen päähän tuolin alle piiloon. Onneksi tilanne oli nopeasti ohi ja Pilke tuli takaisin paikalle hieman epäileväisenä, kuitenkin loppuiltana kulki oikein reippaana kyseisen oven alta. Tehtiin heti samana iltana siedätysharjoituksia, siskoni heilutteli kuminauhaa ja itse palkkailin. Kovat äänet on tällä hetkellä Pilkkeelle muutenkin hieman jänniä ja niiden eteen pitäisi alkaa välittömästi tekemään töitä, jotta ehkäistäisiin mahdollisen ääniarkuuden syntyminen.

Vieraita koiria ollaan edelleen nähty valitettavan vähän, keskiviikkona käydessämme pitkällä metsälenkillä nähtiin kuitenkin viisi koiraa jopa. Väistettiin joka ohituksessa suosiolla sivupoluille,  aina kun Pilke katsoi koiraa se sai namia. Mutta kerrankin ei jännittänyt yhtään! Kertaakaan ei tarvinnut pöhistä ja Pilke ihan reippaana katseli ja olisi mennyt lähemmäksikin, ei yhtään näyttänyt haluavan paeta. Pitää antaa sille nyt tilaa ohituksiin aina, ettei tulisi yhtäkään huonoa väkisin pelottavan koiran lähelle viemiskokemusta.

Torstaina käytiin hakemassa lähestyneen 12 viikon rajapyykin kunniaksi rokotukset eläinlääkäriltä. Rokotuksia edeltäneet madotukset meni kevyesti kinkkusuikaleeseen käärittynä, Pilke ei tainnut edes huomata madotuksia. Eläinlääkärissä mentiin reippaana ilman kummempia miettimisiä ja Pilke sai vähän treenailla taukomakuuta odotellessa. Itse eläinlääkäri oli Pilkkeen mielestä hirmuisen kiva kuten myös hoitajatkin, kaikille olisi annettu kamalasti pusuja! Rokotetta Pilke ei huomannutkaan, pöytää se selkeästi vähän pohti.Rokotusten jälkeen suunnattiin kyydillä hallille omatoimisesti treenailemaan. Pilke sai käydä aksaesteiden seassa käppäilemässä ja kuuntelemassa kaikkia ääniä mitä aksahallin esteistä saattaa kuulua, taputtelin puomia, vetelin käsiä putken poimuihin ja kolisuttelin rimoja. Leikittiin ja riehuttiin myös kahden lelun leikkiä ja juostiin pallon perässä, on se pätevä! Ollaan muistettu nyt leikkiä huomattavasti enemmän, palkkasanaa olen käyttänyt ja irroittamista olen myös treenaillut leikin ohessa. Vielä toimii superhyvin eikä tarvitse lähteä itsekseen pahemmin lelun kanssa rallattelemaan. Lisäksi Pilke sai hallilla treenailla vähän taukokäytöksiä, tykkään miten se niitä tarjoaa jo.

Viikon aikana Pilke oli myös vähän herja. Sillä on ollut yksinolojen aikana tylsää, ja yhtenä päivänä se oli kiivennyt sänkyni kautta kirjahyllystä hakemaan talouspaperirullan, jonka se lattialle silppusi. Myös sängyn rungosta on revitty purkautuvia lankoja irti, korkean peilin jalkoja maisteltu, syöty yksi kirja ja syöty yksi laatikon kulma. Nyt kompostiverkot ovat palanneet, tabascoa sivelty kaikkialle ja kaikki syötävä mikä on mahdollista poistaa poistettu. Muutosten jälkeen ei vielä ole tullut enempää tuhoja! Aamulenkkeilyä ja aivotoimintaa pitäisi selkeästi myös nähtävästi lisätä, että saataisi yksinoloihin fiilis nukkumisesta.

Sisäsiisteys ei todellakaan etene, Pilke tekee tasaisesti noin viidet pissit sisälle vuorokauden aikana. Ulos mennessä se kuitenkin heti menee tarpeilleen tutussa pihassa, eli ilmeisesti jotain toimintaa aivoissa tämän osalta saattaa olla. Postille tai oven avautumiselle ei enää olla onneksi pöhisty, mutta en kyllä siedätystreenejäkään muistanut tehdä. Ohitukset on hyvin vaikeita, niitä työstetään. Vapaana Pilke kuitenkin pysyy todella hyvin, kuuntelee luoksetulokutsua ja tähän mennessä lähes aina valinnut luoksetulon jonkun muun kiinnostavan jutun sijasta, tätä ehdottomasti pitää muistaa vahvistaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥