22. lokakuuta 2018

Pilkkeen hakureissu ja ensimmäinen viikonloppu


Lauantaina 13.10. oli suuri, odotettu päivä itselleni. Lähdettiin ajamaan Virroille ja katsomaan pentuja ja Keeta-mammaa! Oli ihan paras fiilis pentuaitaukseen pyörivän pentulauman keskelle astuessa ja Keetan osoittaessa rakkauttaaan, lattialle istahtaessa mamma tuli heti syliin rapsuteltavaksi ja pennut hyökkäsivät syliin. Pilke, pentulaatikkonimeltään Vinku oli rauhallisimmasta päästä ja päivän aikana tuli mielellään syliin makoilemaan ja antamaan pieniä pusuja meille. Käytiin myös pentujen kanssa ulkona ja katseltiin niiden riehumista. Kuuden maissa oltiin saatu paperit kirjoiteltua ja onnellisena pennunomistajana nousin autoon hämmentynyt Pilke sylissä.


Pilkettä vähän ahdisti matkalla, se läähätteli muttei kuitenkaan kitissyt. Matkusti takapenkillä minun kanssa. Pysähdyttiin useasti ja pentua vähän jänskätti autoliikenne ja ihmiset, kuitenkin turvautui ja viihtyi sylissä. Matkaa tuli semmoiset kolme tuntia, loppumatkasta Pilke rauhoittui matkaamaan todella hyvin! Perillä haettiin Viima ja Siru pihalle ja pentu sai käydä vilkuilemassa. Pilkettä jännitti hirmuisesti, se lähestyi oikein varovasti mutta lopulta uskaltautui haistelemaan kumpaakin. Pihalle teki tarpeet hienosti, iltaruoan jälkeen tuli pissit sisälle kun en vielä ollut oppinut mitä tarkoittaa kun pentu heti haluaa ruoan jälkeen ulos... :D


Yöllä piti kitistä paljon, Pilkettä otti päähän kun en sitä sänkyyn kaveriksi nostanut. Epämääräistä kovaäänistä pentukiljumista kuunnellessa meni tovi, onneksi pentu lopulta rauhottui nukkumaan omalle pedille. Nousin kerran yön aikana herättyäni käyttämään pennun ulkona, sen jälkeen sama rauhoittumisoperaatio ja sänkyyn tulosta taistelu. Yön aikana Pilke oli tehnyt kahdet kakat sisälle.Sunnuntaina Pilke vähän alkoi jo reipastumaan. Aamuruoka maittoi vähän heikohkosti ja aamulla hetken yksinollessaan se teki kakat sisälle. Koko loppupäivän kaikki tarpeet päätyivät ulos! Sunnuntaina leikkasin Pilkkeen kynnet, nappasin ensimmäiset kamerakuvat ja epäonnistuneet seisotuskuvat pennusta, opeteltiin yhdessä toimimista ja kädestä syömistä. Kumpaakaan päiväruoista Pilke ei syönyt, mutta aamuruoka oli tosin pennulle liian iso annos mikä varmaankin vaikutti. Käytiin shoppailemassa ja Pilke pääsi kulkemaan auton takakontissa ja opettelemaan yksinoloa, hetken auton lähdettyä liikkeelle piti takakontissa huutaa mutta pian rauhoittui nukkumaan ja nukkui kun palattiin kaupasta. Käytiin myös nopeasti käppäilemässä keskustassa puistossa, Pilkettä vähän jännitti kaikki mutta liikkui kuitenkin reippaasti!Pilke sai harjoitella yksinoloja pariinkin otteeseen, se nukkui pentuaitauksessa yksin ollessani muualla talossa. Väsyneenä ei mitään ongelmaa, hereillä ollessaan huutaa ja kovaa. Illasta kaverini tuli käymään, Pilke tutustui todella reippaasti! Saatiin myös lainaan pienet valjaat, mitä ollaan nyt käytetty, pentuhepulit hihnassa tuntuu kovin hurjalta kaulalle... Päivän aikana pentu löysi kenkien syömisen ihanuuden sekä mattojen hapsut ja niiden repimisen myöskin. Viiman kanssa lenkkeillessäni nukkui täysin hiljaa yksin koko ajan eli puolisentoista tuntia, pätevä pieni! Nukkumaankäydessä piti loikkia pentuaitausta vasten kun sängyn viereen ei enää päässyt, samalla kaavalla mentiin. Hetken se kitisee ennen kuin rauhoittuu. Kerran käytiin yön aikana pihalla kolmen maissa ja koko yön aikana oli tullut yhdet kakat sisälle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥