22. lokakuuta 2018

Pilkkeen 7-viikkoiskooste

Pilke 7 viikkoa
4,5kg
29cmPilke on ollut jo yli viikon meillä, hui! On ollut kyllä itselleni sopivan oloinen eikä kaduta yhtään, vaikka välillä (=villien aikaan) on meinannut iskeä epätoivo kun kädet on jo ihan haavoilla ja juuri siivosi aiemmat pissit lattialta jne. Ensimmäinen viikko lähinnä tutustuttiin toisiimme, mutta ollaan me kaikkea tehtykin ja meidän välisessä kontaktissa tehtiin suuri harppaus jo eteenpäin! Alkuun Pilke vaikutti todella ujolta tuumailijalta, mutta loppuviikosta todellinen luonne on alkanut näkyä.


Ollaan harjoiteltu...

 • yksinoloja, Pilke on joka päivä saanut olla jonkun pätkän yksin. Mikäli yksin jää väsynyt, nukkuva pentu, oli yksinolot oikein rauhallisia ja hiljaisia, yhtään jos on energiaa niin kaikkea muuta. Yksinoloissa on vielä paaaljon treenattavaa. Lisäksi Pilke loppuviikosta onnistui melkein kiipeämään pentuaitauksestaan yli, se kiipeilee tätä nykyä siinä kuin mikäkin apina ja jouduttiin tekemään hieman uusia järjestelyjä huoneeseen! :D
 • sisäsiisteyttä. Jos itse kerkeän ajoissa ulos, taisi mennä parikin päivää hyvin vähillä tuotoksilla. Kuitenkin paljon petrattavaa, yleensä pentu kerkesi ennen minua ja pääsin siivoustouhuihin. 
 • namista palkkautumista. Alkuun Pilke söi muutenkin kovin huonosti eikä namipalkkaus toiminut yhtään, mutta onneksi Pilkekin alkoi syömään reippaammin ja oppi syömään kädestä nameja. 7. viikon lopussa Pilke jo innostui ja oikeasti palkkautui ruoasta, mahtavaa!
 • naksuttimeen ehdollistumista. Naksuttelin samalla kun opeteltiin kädestä syömistä, ja jotain Pilke jo naksuttimesta ymmärtää. Vielä pitää toki saada merkitystä suuremmaksi!
 • katsekontaktia. Kun kädestä syöminen onnistui, lähdettiin heti tätä treenaamaan. Pilkkeestä on tullut jo aikas pätevä häiriöttömässä ympäristössä!
 • luoksetulon alkeita. Kyykkyyn meno ja nimen huutaminen niin Pilke juoksee tääääysiä lähes aina suoraan syliin, tähän ollaan liitetty tulevaa "tule" -luoksetulokäskyä!
 • leikkimistä. Pilke leikkii superhyvin (lähinnä vetoleikkejä) ja luontaisesti lähtee leikkimään minun kanssa, tätä täytyy vahvistaa ehdottomasti. Se saalistaa hyvin ja myös taistelee, kuollutta lelua ei olla vielä testattu ja heitettykin lelu on vähän outo, mutta niillä ei vielä ole kiire.

Ollaan myös...
 • nähty vieraita ihmisiä paljon. Pentu tuppaa kiinnittämään ohikulkijoiden huomion, minkä myötä ollaankin nähty vanhuksia, lievästi kehitysvammaisia, miehiä, naisia, lapsia, ulkonäöltään ja vaatetukseltaan erilaisia ihmisiä, lastenvaunut, polkupyöräilijöitä, potkulautailijoita, hieman lapsia, keppien ja rollaattorin kanssa kulkevia ja paljon kaikkea. Alkuun Pilke vähän jännitti, mutta reipastuttuaan ja enempi moikkailtuaan se on ruvennut rakastamaan kaikkia. Seuraavaksi ihmisten ohittaminen...
 • nähty kaksi vierasta koiraa läheltä ja muutama nähty kauempaa. Pilkettä vähän jänskättää ja seuraavien viikkojen aikana olisi tarkoitus tutustua mahdollisimman moniin vieraisiin koiriin!
 • nähty silta, rekkoja, autotietä, kenttä, metsää ja kaupan pihaa ainakin.
 • vierailtu Mustissa & Mirrissä. Pilke sai mennä lähinnä sylimatkustajana, se oli kovin väsy. Käytiin puntarilla ja ostettiin Pilkkeelle pikkuisia tennispalloja.
 • matkustettu autossa takakontissa. Huuto on ihan kauhea alkuun, mutta kyllä pentu on aina jossain vaiheessa väsähtänyt.
 • jahdattu jalkoja ja kenkiä sekä hihnaa. Pilkkeen kanssa on ollut välillä ihan tuskaa ulkoilla kun villit menee yli, se roikkuu kengissä ja jaloissa ja hihnassa ja ärisee ja murisee, kyylää jalkoja eikä näe mitään muuta. Koko käytöstä ollaan nyt päättäväisesti ignoorattu ja pentu tuupittu jaloilla pois tieltä, vähän se (varovainen ehkä) on kenties helpottanut, en tiedä. Tämä on ollut ehdottomasti nyt kiellettyä, ja tiukasti työn alla.
 • vierailtu Rahulan Rehussa. Pilke sai paljon ihailijoita osakseen ja tutustui ympäristöön hirmureippana mutta kuitenkin kuunteli eikä lähtenyt pelkästään houkutuksia tavoittelemaan!
 • vedetty hihnassa. En ymmärrä miten näin pieni pentu jo kiskoo näin paljon! Ollaan nyt yritetty työstää, kiskomalla ei pääse mihinkään. 
 • purtu käsiä, pöydän jalkoja, kenkiä kenkähyllystä, mattoja, ovenkarmeja, omaa petiä, pentuaitauksen kaltereita... Lista vain jatkuu. Mikäli ei ole hirmuiset villit päällä, Pilke vaihtaa toistaiseksi onneksi todella nätisti omaan leluun!


2 kommenttia:

 1. Onkohan näitte suvussa apinaa :D Koona sisko on myös erittäin loistava kiipeilemään pentuaitauksesta pois. On pari kertaa kiivennyt ja tumpsahtanut lattialle. Ei onneksi ole mitään sattunut, ainakaan näkyvää vaurioo. Pitänyt tehdä myös pieniä muutoksia tilaan missä pennut ovat, kun en ole kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettelisi! Pilke on kanssa muksahdellut pelottavan näköisesti, toivotaan ettei kummallekaan (apina)sisarukselle ole syntynyt vaurioita... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥