9. syyskuuta 2018

OnniDog 2018: sunnuntai


9.00 Miira Hellsten: Rähjäämätön ja arkailematon koira BAT 2.0
Vähän epäilin jaksanko eilisen luentorupeaman jälkeen kyseiselle luennolle osallistua, mutta onneksi osallistuin! Ei välttämättä itselle niin ajankohtaista tietoa, mutta paljon uusia ajatuksia erityisesti pennun kouluttamiseen joskus tulevaisuudessa. Tykkäsin kun päästiin käytännössäkin kokeilemaan pitkän hihnan käyttämistä ja näin edespäin. Tämä metodi antoi uutta näkökulmaa itselle ennestään tuttuun naksuttelunamitusohituksiin ja ihan todella fiksuja ajatuksia luonnollisemmasta koiran tavasta!


13.00 Pallopaimennus J
Viikonlopun aikana vaihtelin taas vähän koulutuksia, PAKKO oli päästä pallopaimentamaan, vaikkei alkuperäisessä aikataulussa sitä ollutkaan! Se vain on yksinkertaisesti niin hauska laji, Viima tykkää ja itsellänikin oli todella hauskaa. Pallopaimennuksen kouluttajatkin on aina niin iloisia ja kannustavia, tykkäsin edelleen todella paljon <3 Aluksi vähän muistuttelin Viimalle lajin ideaa ja muistuteltiin pikakelauksella kaikki pienet vaiheet. Edettiin siihen, että lähetin jo sitä vähän kauempaa kiertämään pallon taakse ja kuljetettiin välillä jo useamman metrin matkaa. Vaatii vielä paljon treeniä että saadaan aivoihin ettei palloa saa ohittaa ja se pyritään tuomaan juuri minulle vaikka pallo hyppelisikin minne huvittaa, mutta taakse kiertäminen menee jo todella hyvin!


14.00 Koiratanssi freestyle A
Ensimmäistä kertaa ikinä koiratanssia! Viimalla oli jo todella kuuma ja väsy alkoi painamaan, mutta se tsemppasi todella hienosti loppua kohden ja jaksoi tehdä! Meillä on ennestään melko laaja temppuvalikoima, joita kouluttajan ohella laajennettiin ja saatiin kokeilla improvisoida musiikin tahtiin pari pientä "koreografiaakin". En tiennyt edes aiemmin miten vähän liikkeitä tarvitaan ja miten lyhyt pätkä riittää alokasluokan kisoihin, pieni koiratanssikärpänen pääsi puraisemaan... Koiratanssi vaikutti hirveän mukavalta lajilta, ja jos vain aika riittäisi niin ehdottomasti tekisi mieli treenailla jatkossakin itsenäisesti.


Toinen kerta OnniDogissa ikinä ja aivan parasta oli. Viikonloppu hurahti ohi törkeän nopeasti, vasta me tultiin mökille ja mietittiin vielä epätietoisesti missä kukakin nukkuu ja minne kamat survotaan. Viikonlopun aikana meidän mökkiporukka hitsautui todella hyvin yhteen leireilyn osalta, koirat tuli juttuun aivan törkeän hyvin odotuksiin verraten ja tilaa oli tarpeeksi jokaiselle vaikkei yhtään ylimääräistä ollutkaan. Ja sain nämä neljä mökkitoveriani OnniDogin ystäviksi, piti jo vähän suunnitella ensi vuoden reissua samalla porukalla... Tiivistetysti ihan paras viikonloppu pitkiin aikoihin ja tällä hetkellä kotona on ihan rättipoikkiväsynyt paimenlapsi!
Kiitos taas OnniDogin eteen nähdystä vaivasta, kiitos mahtaville kouluttajille ja luennoitsijoille, kiitos ihanille osaanottajille! <3 Viime vuoteen nähden koulutusten laatu oli paljon parempi, liikaa hyviä luentoja ja ainakin itselle asiat oli selkeitä, toki oli kokemusta jo aiemmasta vuodesta ja esimerkiksi opasteita ei niin kaivannut. Toivottavasti keksitään järjestäjien järkyttävän suurta työmäärää helpottamaan joku parempi ilmoittautumissysteemi, jonka kanssa ei niin tarvitsisi säätää ja saataisi OnniDogia vielä lisää ihmisten tietoisuuteen, tämä tapahtuma ehdottomasti ansaitsee osallistujia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥