7. syyskuuta 2018

OnniDog 2018: perjantai


11.00 Krista Karhu: Ratatreeni ALO
Meillä oli alokasluokan tasoinen Karhun entinen kisarata, johon käytiin tutustumassa ja sitten yksitellen saatiin sitä tehdä. Viiman kanssa tein yhdellä vai kahdella välipalkkauksella. Ensimmäinen kyltti oli koira eteen, vasemmalta sivulle, istu. Tein eteentulon apuaskeleella, sitä voisi alkaa häivyttämään vähitellen pois ennen avointa luokkaa. Sivulletulo hyvä, vähän jäykähkö. Toinen kyltti oli istu, maahan. Viima teki tosi pätevästi ja vauhdikkaasti! Kolmanneksi kyltiksi oli ovelasti laitettu liikkeestä maahan, ja kuten juonena olikin, Viima istahti ensin kuten edellisessä kyltissä. Uusittiin ja seuraavalla kerralla meni käsiavulla suoraan hissinä maahan, pätevä. Palkkasin vielä maahan.


Neljäs kyltti oli saksalainen täyskaannos, ei ongelmaa. Sen jälkeen käännös vasempaan, 360º oikeaan, koira eteen, oikealta sivulle istu, 270º vasempaan, askeltehtävä eteenpäin. Tällä kertaa askeleet meni todella hyvin ja Viima pysyi mukana! Hieman oli kuulemma hajontaa perusasennoissa, kaikki eivät olleet samanlaisia. Täyskäännös oikeaan, 270º oikeaan, istumasta juosten. Vauhdinmuutos meni todella hyvin ja Viima pysyi juostessa hyvin mukana. Pujottelu juosten, hitaasti, maali. Vauhdinmuutos hitaaseen tapahtui hieman myöhässä.


Seuruussa vähän pitää tarkentaa kriteeriä, nyt Viima vilkuilee ympäristöään nopeasti välillä ja huomio herpaantuu, joka taas aiheuttaa turhia kylttivirheitä. Muita treenattavia asioita: Välillä pelkkää lähtöä niin, että mennään lähtökyltille, muutama askel, palkka. Pelkän seuruun treenaamista myöskin, välillä ohittaen kokonaan joitain kylttejä. Kesken seuruunkin palkkaamista, ei pelkkien tehtävien palkkaamista! Kesken seuruun voi palkata esimerkiksi vapauttamalla sosiaaliseen palkkaan, pysähtymällä ja antamalla namia tms. Pitää vaihdella pelkän namin ja sosiaalisen palkkaamisen kanssa! Radan jälkeen tehtiin yksittäinen lähtöharjoitus sekä pieni pätkä helpoilla kylteillä/skipaten kylttejä keskittyen seuruuseen ja siitä palkkaamiseen. Karhun koulutus oli ihana ja saatiin paljon uusia ideoita mitä treenata!


13.00 Mika Jalonen: Palkkaamalla palkattomuuteen
Jalosen luentoa odotin hyvin innolla, ja vaikka vähän mentiinkin aiheesta ohi, oli todella mukava luento, josta jäi jotain uusia ajatuksia käteen. Oli outoa olla luennolla ilman diaesitystä, joutui keskittymään ihan eri tavalla ja tuntuu, että omat muistiinpanot on vähintäänkin puutteellisia! :D Tokomotivaatio kasvoi taas valtavasti, vielä kun olisi koira millä sitä tokoa treenata...


16.00 Reija Nieminen: Koiraharrastajan voimaantuminen
Ei ehkä kaikkein koira-aiheisin luento, mutta Nieminen oli luennoitsijana mukava ja luento sisälsi paljon tärkeää asiaa. Oma mielentila, ylikuormittuneisuus, negatiivinen stressi ja epäonnistumisen taito, luento olisi ehdottomasti ansainnut enemmänkin kuin alle kymmenen osallistujaa. Varsinkin itselleni koin luennon hyvin hyödylliseksi, pitää raivata kalenteriin tilaa ja ruveta miettimään luennolla esitettyjä kysymyksiä!


19.00 Dobo J
Aloitettiin tunti verryttelyvenytyksillä, jonka jälkeen siirryttiin tasapainotyynyilemään. Etutassut/takatassut tyynyllä tassun antamista ja pään kääntämistä nenäkosketuksen avulla, sitten ohjaajatkin pääsi tasapainoilemaan. Tyynyn päällä seisomista, kyykkyjä ja koira kiertää ohjaajaa ympäri. Sitten siirryttiin dobopalloille, ensin kevennettyjä punnerruksia jalat dobopallolla, koira ohjaajan edessä istumassa. Aina kun punnerrettiin alas, koirakin käy makuulteen. Sitten vatsalihaksia koira pallolla, koiralle asennonvaihtoja pallolla ja tassujen antamista pallolla. Meidän dobokoulutuksessa oli supermukava ja rento fiilis ja saatiin uusia ideoita, nyt vain pitää saada aikaiseksi ottaa aktiivisempaan käyttöön meidän doboiluvälineet!


Pitkän päivän päätteeksi taas kokoonnuttiin yhdessä mökillemme syömään hyvin ja saunomaan. OnniDogista on jo puolet mennyt, hui kauhea! Pitää nauttia näistä lopuistakin päivistä, ehkä käydä shoppailemassa jotain ja käydä valokuvailemassa. Tänään ainakin Viiman kuvaus jäi kuten kuvista näkeekin, täysin tekemättä. Huomenna onneksi vielä kerkeää! Pitää heti ensi viikolla myös hieroa Viima, sen niska ja lanne on kovin jumissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥