7. heinäkuuta 2018

Rallytokosuunnitelmia

Agilityn lopetettuamme olen ryhdistäytynyt rallyn treenaamisessa. Tavoitteena olisi päästä syksyllä kisaamaan, meidän kennelpiirin alueella on neljät kisat eli koulari olisi tavoite tälle vuodelle. Viimalle olen opettanut uusia käskyjä, ettei se sekoittaisi siskoni kanssa tehtävään tokoon.


Tällä hetkellä suurimmat ongelmat ennen kisavalmiutta ovat varmaankin eteentulot (mitkä oli jo kunnossa, mutta alettuani häivyttelemään suuuuuria käsiapuja hajosivat kokonaan), kesto seuraamiseen, palkattomuus ja häiriönsieto.

 • Eteentulot aloitettiin alusta, uudet tiukemmat kriteerit, selkeä tapa opettaa. Tavoitteena olisi täten saada Viimalle selkeämpi ajatus, mitä pitää tehdä. Tällä hetkellä tehdään tasapainotyynyn kanssa, vähän samalla tekniikalla kuin vadin avulla sivulletulon opettaminen. Vasta aloitettiin, eli tässä on paljon vielä hommaa!
 • Sivulletulo onnistuu niin vasemmalta kuin oikealtakin puolelta. Oikealta puolelta tarvitsee vielä vahvistusta ja nopeutta, käsiavun häivyttelyä. 
 • Suoraan maahanmeno ilman istumista välissä vaatii nopeutta ja varmuutta. Tällä hetkellä välillä onnistuu, yleensä menee istumisen kautta hitaasti, mistä en tykkää yhtään. Kriteerit selviksi ja nopeutta! Istumisen kautta onnistuu.
 • Käännöksissä ei mitään kummoisempaa ongelmaa. Vasemmalle 360 astetta vaatii vielä hiomista, ettei tule vinousvirheitä eikä koira jää jalkoihin. Samoin pujottelu ja spiraalit. Kuitenkin täpäkkyyttä seuraamiseen ja sen mukana käännöksiin tarvitaan, juoksuseuruu etenkin vaatii lisää puhtia. Lyhyttä pätkää arvokkaalla palkalla ja vireennostamisella, vähitellen pidennetään pätkää.
 • Häiriötreeniä tarvitaan, tähän mennessä ollaan lähinnä treenattu itsekseen mökkipihassa tai sen lähimaastoissa. Treenikavereita, lavastettuja häiriöitä, käytösten yleistäminen muualle. Lisäksi kylttien kanssa työskentely, ettei mene kisaradalla kylttien haisteluksi! Kun lähennytään syksyä ja kisavalmiutta, kisanomaisia ratoja, palkattomuutta aloitetaan rakentamaan jo heti, kun liikkeet sen kestää!

Pitäisi alkaa kirjoittamaan ylös treenejä ja suunnittelemaan, se on vaan vaikeaa ja niin erilaista verrattuna agilityn treenaamiseen! Vanhoja treenikuvia koristamassa tätä päivitystä.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva kun listasit näitä! :) Ja mahtavaa kuulla, et oot saanu rallyyn nyt uutta motivaatioo.
  Sitten vaan tervetuloa Satakunnan Piirinmestaruuksiin, jos sillä alueella asut ;) Mä ja Sani ollaan tulossa mein oman seuran joukkueeseen ��!

  IG: @patevathaukut

  VastaaPoista
 2. Asutaan Mikkelissä, ei siis mene ihan Satakuntaan! :D Mutta saatan harkita nuorten rally-toko sm:ejä Tampereella jos saataisi pakka kasaan ennen sitä, se vaan ei vaikuta kovin todelliselta...

  VastaaPoista
 3. Mä uskon kyllä, että saatte hyvin pakan kasaan aloa varten. Ootte niin taitavia. Muistahan, että alossa saa käyttää paljonkin käsiapuja. Eteentulossa saa ottaa jopa apuaskeleen taaksepäin. Toki se on korkeampia luokkia varten hyvä opettaa pikkutarkasti, mutta jos kisaamaan haluaa nopeasti päästä, niin "keskeneräisilläkin" liikkeillä voi päästä pitkälle alossa!

  Pakko muuten sanoa vielä yksi näkökanta, minkä kuulin aksakentällä omissa treeneissä. En muista, mitkä Viiman luustokuvausten tulokset oli ja missä sillä oli heikkoutta, mutta muistaakseni lonkissa ainakin. Yksi tuttu totesi kentällä omasta koirastaan, että sillä on D-lonkat ja hän koki, että agilityn lopettaminen olisi pahinta, mitä koiralle voisi tehdä. Hyvä lihaskunto kun tukee heikkoja lonkkia ja lonkkiahan koira ei juuri agilityssä rasita. Että ihan sinullekin ajatuksena, että ainakaan satunnainen aksaaminen ei välttämättä ole pahasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nuo käsiavut yms helpottaa, mutta myöhempiä luokkia varten ja kisatilanteen jännityksen takia yliopetan. Katsoo nyt miten saadaan pakka kasaan mutta uskoisin sen onnistuvan ihan hyvin kun saa vain aikaiseksi lähteä muualle treenaamaan!

   Itse vedän mieluummin kerrasta poikki, helpompi näin. Pahentaisi vain kun välillä kävisi itseään siellä kiusaamassa! Lonkissa sillä on toisessa alkavaa rikkoa ja molemmissa löysyyttä, mutta niiden takia ei varsinaisesti lopetettu, osasyynä kyllä. Selässä spondyloosia ja alkavaa välilevykalkkeumaa, näiden kolmen yhdistelmä on liikaa ja en kykene tuolla luustolla aksaamaan ilman huonoa omatuntoa. Lihaksia yritetään nyt muilla konstein ylläpitää!

   Poista
 4. You have such a cute pup, so well behaved. I hope his training goes well, thanks for the share. Hope you have a wonderful rest of the day. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥