7. kesäkuuta 2018

Agilityepiksiä ja raskaita päätöksiä

Naapuriseura järjesti agiepikset 16.5. Osallistuttiin tuolla kisaavien radalle, josta tuloksena vitonen. Muuten rata meni superhyvin, vitonen saatiin kepeille kieltämisestä. Ilmeisesti menin itse liian lähelle keppejä?


30.5. oman seuran epikset. Kenties ja luultavasti meidän viimeiset epikset. Osallistuttiin kisaavien luokkaan ja uusittiin myös. Rata oli aika kiva, ei liikaa haastetta mutta ei kuitenkaan liian iisi. Kontakteista radalla oli A ja puomi, molemmat oli superkivoja, Viima meni vauhdilla, A:lla osui hyvin kontaktipinnalle ja puomilla jäi hienosti odottamaan mutta eteni loppuun asti vauhdilla. Kepeille oli melko suora lähestyminen, tosin putki - A - putki tuo aika paljon vauhtia lähestymiseen... Pelkäsin että Viima kieltää kepeille liian vauhdin takia mutta onnistuin ihan mahtavasti hiljentämään vauhtia tarpeeksi ja ai että miten hienot kepit se veti! Koko rata meni niin vauhdilla ja sulavasti, ensimmäiseltä yritykseltä saatiin vitonen. En luottanut koiraan käännöksessä vaan otin liian vahvasti haltuun, joten otti kiellon hypyltä. MUTTA TOINEN RATA ♥  Aivan mahtava nolla ja kaikki vaan luisti niin hyvin!


Tälläisen supersuorituksen jälkeen tuntui entistä pahemmalta tehdä päätös meidän aksan jatkamisesta. Kuitenkin, vaikka eläinlääkärit ja tuttavat ovat sanoneet minulle, että jatka vain niin pitkään kun koira ei oireile, se tuntuu väärältä. Jatkaa kuitenkin hyvin raskasta ja riskialtista lajia koiralla, jonka terveys ei sovi siihen. En halua odottaa, että Viiman selkä, tai lonkat, alkaa oireilemaan. Ennemmin lopetetaan nyt kuin jatketaan pidemmälle ja edistytään pidemmälle ja sitten koira menee oikeasti rikki.

Tuntuu hyvin pahalta tehdä päätös, mutta meidän aksat oli tässä. Jatketaan Viimaa vähemmän rasittavien lajien parissa. Juuri kun aksa alkoi sujumaan ja koira olisi kisavalmis. Mutta ei voi mitään, välillä tulee huonoa tuuria ja voidaan me edelleen harrastaa rauhallisempia lajeja. Aksa on oma unelmalajini ja sen harrastaminen on ollut osa pitkäaikaista unelmaani. Ehkä joskus mahdollisen pennun kanssa pääsen jatkamaan, toivotaan, että seuraavaksi kohdalleni osuu terveempi koira.

Vuoden ja tulevaisuuden suunnitelmat muuttuu aika radikaalisti. En vielä tiedä, mitä aletaan Viiman kanssa tekemään, nose workiin palaaminen ei oikein innosta. Liikaa ongelmia korjattavana, voi olla että aloitetaan se ihan alusta ja edetään pienemmillä askelilla jos siitä jatketaan. Tai sitten hömppäillään nenä- ja temppujuttuja. Saa nähdä, toivotaan tervettä elämää Viimalle, sillä terveys edellä me agilitystäkin luovutaan. Harmittaa pirusti, mutta kyllä me vielä rakkaimmankin lajin menetyksestä selvitään.

2 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat radat teillä <3 Ja tsemppiä sulle Viiman kanssa! Jouduin itsekin luopumaan agilitystä, sillä laji rasitti Sanin lonkkia ja Sani alkoi oireilemaan. Parempi lopettaa tietäen, että koira on saanut lopettaa lajin hyvinvoivana! Nyt kuitenkin Viiman myötä olen päässyt taas lajissa vauhtiin, ja ihan mahtavaa kun koira on terve :D

  Ja hei, miltäs kuulostaisi haku lajikokoelmaan? ;) Haku on siirtynyt mun ja Sanin top ykköseksi. Haku on siis palveluskoiralaji, mutta ilman kilpailujakin laji on ihanaa! Hakun maasto-osuudet korjaavat vauhdikkuudeltaan agilitysuoritusta.

  Idea on siis tämä: metsässä on jana, eli tie, jota pitkin edetään. Janalta lähetetään koiraa oikealle ja/tai vasemmalle metsään etsimään "hukassa olevaa miestä". Koiran on tarkoitus löytää mies (henkilöä sanotaan lajissa miehen lisäksi myös ukoksi ja muiksi vastaaviksi) hajun ja tuulen avulla. Kun koira on löytänyt miehen, se ilmaisee sen tietyllä tavalla. Tapoja on kaksi: haukkuminen ukon luona ("haukkukoira") niin kauan, kunnes ohjaaja tulee koira luo ja etenee koiran kanssa seuruussa takaisin janalinjalle. Toinen tapa on rullailmaisu ("rullakoira"); koira löytää ukon, ja ottaa sen luona pannassaan olevan rullan (tässä kuvassa oranssi rulla: http://kauppa.caniscatus.fi/tuotekuvat/258x258/lennu.jpg).

  Hakutreeneissä ja kokeessa ukkoja on metsässä muutama tai useampia. Lajia on vaikea selittää näin tekstissä, mutta SPKL:n sivuilla on lajista myös selvempi teksti: https://www.palveluskoiraliitto.fi/lajit/palveluskoirakoelajit/hakukoe.html :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Hakua ollaankin testattu, siihen vain tarvittaisiin juuri nuo maalimiehet... Niiden hankkiminen joka treeneihin kun tuottaa ongelmia. Mutta rally-tokoa ja nose workia sekä ehkäpä koiratanssia me lähdetään kokeilemaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥