26. toukokuuta 2018

Kyllä kesäturkille

Koirien kesäturkki. Asiasta käydään paljon vääntöä eri roturyhmissä, monelta eri kantilta. Voin sanoa että pohdittiin todella pitkään uskalletaanko ajaa Viima vai ei. Pelättiin muuttuuko turkinlaatu, kasvaisiko se enää samanlaisena takaisin? Entä jos siitä tulee aivan järkyttävän ruman näköinen? Pohdittiin plussia ja miinuksia, mutta lopulta vedettiin hurjaksi ja Viima pääsi eroon turkistaan. Syyt Viiman trimmaamiselle oli seuraavat:
 • Viima ei ole yhtään kesäkoira. Se kuumuu herkästi eikä viihdy yhtään auringossa, vauhti tippuu sadasta nollaan auringon takia. Mökillämme kuumina kesäpäivinä Sirun loikoillessa aurinkotuolissa, Viima kaivautuu kuumuudessaan piharakennuksen alle. Sillä on selässä paksu pohjavilla ja musta, lämpöä imevä turkki, eikä se osaa turkkiansa pudotella kesäksi.
 • Viima ei pidä uimisesta eli se ei oikein ole vaihtoehto viilentämiselle. Kuitenkin se pitää kahlailusta, mutalammikoista ja kuraantumisesta ja välillä innostuu uimaankin. Sen paksu, pitkä turkki kuivuu todella hitaasti, kastelee kaikki paikat ja pelkään hotspottien syntymistä.
 • Viiman pitkät tassu- ja mahakarvat kerää kaiken kuran ja roskan itseensä. Kastuessaan Viima käy mieluiten kierimässä hiekassa, lenkillä se kiertää kaikkien ojien ja kuraisten paikkojen kautta. Itse vihaan lenkin jälkeistä koiran pitkää pesu- ja kuivaussessiota. 

Joten, Viiman tapauksessa trimmaus oli täysin perusteltua mielestäni. Nyt kuukauden sen kanssa lyhyellä turkilla eläneenä voin sanoa, että täydellistä. Niin helppoa ja mukavaa! On sillä edelleen kuuma, mutta loput syyt on suurimmaksi osaksi poissa. Se kuivuu nopeasti, ei kanna hiekkaa niin paljoa sisään ja on ihanan siron näköinen! ♥ Voi olla, että lähiaikoina joudutaan vetämään uudestaan lyhyeksi, sen verta nopeaa kasvaa tuo turkki takaisin. Mikä on sinun mielipiteesi koirien kesäturkeista?

8 kommenttia:

 1. Viimalle tuommoinen lyhyt turkki sopii tosi hyvin! Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii, oon ihan rakastunut tähän versioon! ♥

   Poista
 2. Sopii kyllä tosi hyvin tuo lyhyt turkki Viimalle! Itse liputan kesäturkin puolesta (vähän yksilöstä riippuen tietenkin) enkä suoraan sanoen oikein usko sitä väitettä, että pohjavilla muka auttaisi koiran viilentymisessä. Minulla olikin oikeastaan ihan samat syyt kuin teillä vetää Koda ohareilla lyhyeksi ja ehkä joskus vedetään ihan koneellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään! Joillakin yksilöillä saattaa jopa toimia tuo pohjavilla-systeemi, mutta siinä pitää oikeasti olla jo toimiva ja ihanteellisen paksu, sopivaa materiaalia jne. Viimalla taas esimerkiksi on, ei ole, on. Auspailla on mutta serralla ei, Viimalla vähän vaihtelee pitkin kroppaa. Ei siis varmana toimi siten, miten se on suunniteltu! :D Itse en tosin koskaan ole tavannut koiraa, jolla olisi oikea pohjavilla joka vielä viilentäisi.

   Poista
 3. Viima on tosi nätti kesäkarvassa! :) Lexalla on paljon pitkää päällikarvaa, mutta se on onneksi tiputtanut pohjavillojaan Skotlannin yllättävillä kesähelteillä (yleensä sataa) ja tykkää riehua vedessä, joten en ole kokenut trimmaamista tarpeelliseksi tänä vuonna. Saa nähdä, mikä tilanne on ensi vuonna. Lansut aina virkistyivät huomattavasti kesäturkin saatuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viima ei tiputa pohjavillojaan, yksi syy lisää trimmata. Mutta kiitos! ❤️ Voin kuvitella lansun ilon kun pääsee siitä karvapuuhkasta eroon! XD

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥