30. huhtikuuta 2018

Ensimmäiset viralliset aksastartit

Hui kauhistus! Startattiin tosiaan meidän kisaura aksassa 28.4., vihdoin. Periaatteessa Viima on ollut kisakunnossa jo sen puoli vuotta, mutta ainakin kerettiin mölleillä enemmän. Kisattiin kotikentällä, tosin ensimmäistä kertaa aksaa ulkona tänä kautena. Tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen, jonka radoilla kisattiin kaikki kolme starttia, kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata. Ennen kisojen alkua Viima mitattiin väliaikaisesti, JA SE ON PIKKUMAKSI! ♥ Niin iloinen ja tyytyväinen! Onneksi ollaan kuitenkin aika pitkälti treenattu maksirimoilla, tuomari veti kaikille luokille rimat tappiin? Itse en ymmärrä, kyseessä kuitenkin ykkösluokkalaisten radat, monella kaatui suoritukset hirmu korkeisiin rimoihin.

Ennen kisoja oli pientä jännitystä ilmassa, mutta ensimmäisen startin jälkeen helpotti ja radalle oli helpompi lähteä ja sain omanlaisen rytmin starttaamiselle. Tavoitteena oli ainoastaan saada oma toimintakyky edes melkein normaalisti toimimaan, mölleissä oma meno oli aika kaoottista. Vieläkin saisi petrata mutta huomattavasti parempaa menoa oli! Ensimmäiseltä radalta saatiin 5, yksi kielto 4 ja 5 hypyn välissä, Viima heitti siinä lenkin. A oli hyvä eikä putket houkuttanut liikaa. Tuo 4-5 kohdan arvasin jo rataantutustumisessa ja muistan miettineeni että tässä koira haltuun ja käännös ajoissa. Pöh, minä mitään radalla muistanut :D Kepeille taisi hakea ihan hyvin, valssilla 7 putkeen, hirmunen spurtti + persjätöllä puolenvaihto 8, 9-10 välissä Viima pyörähti toisen kerran, mutta siitä ei kieltoa napsahtanut. Loppurata oli hieno kanssa! Tällä radalla päästiin toiselle sijalle. Tyytyväinen olen, mutta vielä paremmin pitäisi päästä liikkumaan, rohkeutta!


Toinen rata olikin sitten melko mielenkiintoinen, HYL. Itselle tuli taas jotenkin lamaantuminen, en osannut toimia kun olisi pitänyt, Viima kävi kierroksilla ja sen meneminen meni haukkumisvaihteelle, komensi kun ohjaaja on niin huono :D Valssi 5-6 välissä, A:lta ajattelin lähettää kepeille takaaleikaten mutta se ei ihan mennyt putkeen. Viima jäi pyörimään eteen, toisella yrityksellä väärästä välistä, muistaakseni kolmannella sain sen kepittämään. 8-10 välissä säädettiin jotain ja Viima sujahti putken taakse moikkaamaan ratahenkilöä, mutta keinu oli hieno! 12-13 väliin tein vastakäännöksen, mutta pyörähdin liian nopeasti ja Viima tuli hyppyjen välistä. Heitin sitten takaakiertoon ja lähdin vielä jatkamaan radan loppuun. Puomilla sille tuli joku ihmeellinen pelko, hiipi ihan huolella ja kääntyi ylösmenolla ympäri. Otin vauhdista uudestaan, jolloin enää hidasti, sitten karkasi alastulolta. Mur, korjasin vain alastulon ja jatkoin matkaa. En ole tyytyväinen millään tavalla, jos jotain positiivista pitää keksiä niin A oli kiva ja keinu. Oma toimintakyky miinuksella, koira kierroksilla, oma komentaminen tasoa läpsytän käsiä yhteen ihan vammaisena ja koira kiihtyy ennestään. Pitäisi oppia olemaan välittämättä tuosta haukkumisesta! Viima saa puolestani kuitenkin haukkua, sen kanssa ollaan kuljettu pitkä matka tähän vauhtiin ja irtoamiseen. Jos vain ohjaisi ja ei ensimmäisenä kieltäisi koiraa vaan miettisi miksiköhän se haukkuu? Hmmm, oma ohjaus hirveän epäselvää huitomista! Voisi olla että tälläisellä ohjaajalla itselläkin pääsisi koirana muutama ärräpää.


Kolmas rata oli myös HYL. Kuitenkin meno ihan erilaista kuin toisella radalla! Kepit oli tosi hienot, Viima eteni pitkillä suorilla hyvin eikä tainnut jäädä pyörimään minnekään. Kunnes. Jätin koiran selän taakse, se hyppäsi yhden ylimääräisen esteen ja hylky napsahti. Jatkettiin loppuun ja Viima meni yhdestä putkesta väärään päähän, kääntyen kuitenkin sisällä ympäri. Hyllytettiin jo ennen tätä niin en kyllä edes ohjannut kunnolla. Harmittaa tuollainen oma moka, mutta kokonaisuudessa olen todella tyytyväinen tähänkin rataan! Mentiin kivalla fiiliksellä, osasin muualla ohjatakkin koiraa jopa.

Kokonaisuudessaan olihan nämä hienot ensimmäisiksi! Kisakalenteria olen tsekkaillut, haluaisin startata mahdollisimman nopeasti uudestaankin. Treenattavia asioita kisoista voisi olla (tärkeimpänä itselle lisää kokemusta kisaohjaamisessa, sitä vaan ei hirveemmin voi treenata kuin kisaamalla!) kepeille takaaleikkaukset ja kepeille itsenäinen hakeminen, ratahenkilöt ja houkutukset radalla sekä puomille varmuutta. Kohti uusia haasteita siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥