21. tammikuuta 2018

Meidän aktivointilelukokoelma

Viimalle tulee usein annettua joko toinen tai molemmat päivän ruoista aktivoinnin merkeissä. Sitä ei normipäivänä saa fyysisesti väsytettyä, niin lenkin lisäksi ollaan sitten väsytetty pääkoppaakin, paljon tehokkaampaa jos käytettävissä oleva aika on pieni. Treenaamalla menee aika usein iltaruoka, joko ohjatuissa tai kotona, mutta loppuina päivinä ollaan käytetty sitten meidän aktivointileluja. Joten, avataan vähän mitä kaikkea meillä on käytössä!
 • Kong Wobbler. Tämä on ollut erittäin kätsy vekotin, sillä sen pystyy vaivattomasti kiertämään auki ja täyttämään ruoalla. Pari kertaa olen myös turvottanut ruoan sisään ja vaikeuttanut täten tehtävää. Ainoa miinus mikä tässä on ollut, on materiaali eli kova muovi, pitää tarkoin pitää matolla tai kerrostalon naapurit eivät hirveämmin tykkää. Kuitenkin Viima rakastaa tämän pyörittelyä!
 • Erilaiset muut aktivointipallot, kolme taitaa olla kertynyt ja nämä on meidän entisen koiran perintöä. Tästä ei lähde kovaa meteliä, mutta yksi kerrallaan ruoan sisään tunkeminen antaa sen verran miinusta, että hyvin harvoin ollaan enää tätä käytetty. Kuitenkin välillä ollaan tätäkin käytetty ja mukavasti antaa tämäkin toimintaa!
 • Ahmimisenestokuppi. Meillä siis kuppi, missä spiraalin muodossa syvät urat, joista yritetään nappulat saada. Tämä on todella mahtava! Vaikeustasoa helppo muuttaa muuttamalla ruoan koostumusta, kuivat nappulat on vaikeampia kuin märkäruoka, sillä nappulat liikkuu pohjalla kielen niihin osuessa, toisin kuin turvotettu nappula. Myös lihaa pystyy laittamaan ja esimerkiksi juustoa vähän päälle sulattamalla tästä saa todellisen haasteen!
 • Nuuskis-matto. Tämä on uusin meillä olevista, näin videon yhdessä Facebook- ryhmässä ja muutamia iltoja näpertelin matonkudepätkiä liukuestemattoon. Mutta näistä kotoa löytyneistä kierrätystarvikkeista sai aikaiseksi hirmukivan aktivointivälineen! Eli suikaleiden sekaan piilotetaan nappuloita, joita koira saa sieltä nuuskimalla etsiä.
 • Meidän namimaattihan on virallisesti aktivointilelu ja myös aktivoinnissa ollaan sitä käytetty! Elikkä koiran pitää painaa nappulaa, jotta namimaattiin tipahtaisi ruokaa. Tätä ollaan lähiaikoina hyödynnetty myös paljon, oli mukavan haasteellinen ja tätä pystyy kivasti vaikeuttamaan nappulan paikkaa muuttamalla! 
 • Yksi älypelilauta löytyy myös! Eli koiran pitää kuonolla työntää kuoppien päältä peitteet sivuun saadakseen ruokaa itselleen. Tätäkin ollaan satunnaisesti käytetty ja ihan jees, vaikkakin erona muihin vaatii kokoaikaisen laudan kiinnipitämisen (Viiman käytössä lentää nimittäin ja kovaa, nälkä kun on suuri niin malttia ei ihan löydy rauhalliseen työskentelyyn... :D) ja tähän ei saa koko ruoka-annosta kerralla laitettua. Mutta on ihan hauska peli!

Mitä aktivointipelejä teiltä löytyy? Ihan kuin meille näitä olisi jotenkin kertynyt törkeän paljon.. :D
//Videot alkoi pelleilemään ja heivasin ne kokonaan sitten pois. Instagramista löytyy jos kiinnostaa etsiä.. :/ -27.2.

2 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy perus kongi ja kolme erilaista aktivointipalloa. Pallot on ollut todella vähällä käytöllä, koska ei syö nappuloita niin voi lihan kanssa olla vähän haasteellista. :D Kongiakin ollaan nyt hävettävän vähän käytetty, mutta ehkä sitäkin pitäisi alkaa taas hyödyntämään. Mutta ennen jokaista ruokaa tehdään kuitenkin vähän jotain temppuilua tai vahvistetaan treenissä olevaa asiaa, mikä tuo sentään vähän aktivointia koiralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihan kanssa tosiaan vähän hankalampaa! Perus Kongista olen itsekin haaveillut mutta päätin etten enää yhtään aktivointiasiaa meille rupea hetkeen ostamaan, pärjätkäämme siis ilman.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥