8. joulukuuta 2017

Neitvuoren Hiidenkierros
Käväistiin syyslomalla kiertämässä Neitvuoren Hiidenkierros yhden yön retkenä koko perheen kanssa. Matkaa tuli yhteensä n. 15km, lähdettiin ensimmäisenä päivänä puolenpäivän jälkeen ja kerettiin ennen pimeää kodalle. Reitti oli osan matkaa todella hyvin merkitty ja selkeä, mutta ainakin kahdesta kohdasta mentiin väärälle polulle huonojen opastuksien takia. Kyltit oli huonoissa paikoissa ihan oudoissa kohtaa, esimerkiksi vasta risteyksen jälkeen. Ensimmäisellä hudilla päädyttiin takaisin lähtöpaikkaan, toisella kertaa umpipusikkoon. Kodalle kuitenkin selvittiin vaikka karttaa piti ihan kunnolla käyttää. Lisäksi kartat oli eri näköisiä eri sivuilla, lopulta oikea kartta oli kodan opastekyltissä.

Kota oli oikein mukava ja neljälle hengelle + kahdelle koiralle juuri sopivan kokoinen. Pidettiin tulia ja lämmitettiin kotaa. Yö oli aikas kylmä, en sanoisi meidän varusteidenkaan mitään parhaita olleen. Mutta siitä selvittiin! Toisena päivänä kierrettiin Kotkanpesävuoren ja Neitvuoren kautta pidempi puolisko, maisemat oli kyllä nättejä! Kelitkään ei mitään huonoimpia olleet, vaikka olisi lämpimämpi ollut parempi. Kokonaisuutena retkestä jäi todella kiva fiilis vaikkei yö mikään parhaiten nukuttu ollutkaan. Viima sai itse kantaa omat varusteensa  Hurtan repussaan, ja ihan kivasti se se päällä kulki. Yön ajaksi sai Pompan päälle, vähän oli sekin päällä ehkä kylmä, muttei Viima makuupussiinkaan olisi halunnut. Siru sen sijaan paleli vähän enemmän kun sillä ei kunnollisia varusteita ollut, mutta makuupussin sisällä se taisi yön viihtyä. Oikein mainiosti toimivat retkikoirina ja pakko on päästä jatkamaan retkeilyä, ei tosin yön yli ainakaan talvisin. Retken myötä tuli todettua, että kylmällä säällä päiväretket sopii ehkä itselleni paremmin.. :D

2 kommenttia:

 1. Minä olin teininä vaellusriparilla ja voin kertoa, ettei se ollut elokuun alussakaan mitään lämmintä puuhaa teltassa nukkua. ;) Siispä minua ei talveksi saisi ulos yöpymään! Autiokämpissä kun oli ainakin Lapissa ihan liian kuuma nukkua. Koskaan ei ole hyvä. :D
  Minuakin kiinnostaisi koiran kanssa retkeily, mutta päiväretkiä kummempaa on turha kuvitella tekevänsä. Sen verran pitäisi olla valmis sijoittamaan rahaa varusteisiin, että ihan heti ei pysty.
  Aivan ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei miäkin olin! Oltiin juuri tänä kesänä sinä sateisimpina kesäkuun päivinä, onneksi loppuriparista edes vähän paistoi aurinko. Silloinkin jo paleli, mutta tähän retkeen verrattuna riparilla oli ihan kuuma :D Ehkei tällänen syys/talvivaeltaminen ole munkaan juttu, päiväretkinä sen sijaan ihan mahtavaa! Just että tekis pieniä päiväretkiä kivalta lämpimältä mökiltä minne illalla palaisi, käy saunomassa ja pehmeään sänkyyn nukkumaan... Eikä tarviis kantaa painavaa rinkkaa! Ja aika varusteurheilua retkeily kyllä on, itsekään ei ihan heti tulisi lähdettyä ellei perhe olisi tällainen retkeilyhenkinen mistä syystä makuupussit, teltat yms. on valmiina kaapissa. Kiitos! Poistettuja otoksia ja muuten vain feilanneita oli varmaan miljoona, kyllä sieltä pari kivaakin onneksi löytyi välistä ja en kameraa ihan turhaan koko matkaa raaahannut mukana..

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥