12. marraskuuta 2017

Suunnitelmia ja tavoitteita - Agility

Uuden treeniryhmän myötä piti vastata pieneen alkukyselyyn. Pitkitin ja pitkitin vastaamista kunnes se oli pakko toteuttaa. Meidän tavoitteita vain oli niin hankala yrittää kertoa! Agilityssä omat ajatukset on vaihdelleet niin rajusti meidän historian aikana, välillä on vain tehnyt mieli lopettaa koko harrastus, välillä ollaan edistytty vauhdilla ja olen kaavaillut vaikka mitä suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Haluan kisaamaan, mutta en sitten meidän etenemisestä niin tiedä. Tottakai tahdon edetä ja toivoisin, että vielä joku päivä me juostaan Viiman kanssa kolmosissa. Eikä se haamuvalioituminenkaan paha olisi...

Tällä hetkellä tilanne on se, että suurin osa esteistä on periaatteessa lähes kisavalmiita. Keinu, kepit ja A on vielä vaiheessa, mutta kepit onnistuu jo osana rataa. Kepeille tarvitaan nyt paljon varmuutta, uusia kulmia sekä erityisen paljon omaa liikehäiriötä. Kepit ei siedä yhtään vielä omaa liikkumista, pitää mennä lähellä vieressä, muuten jää välejä välistä. Näitä siis tehotreeniin, keppien perusidea on kuitenkin jo hallussa, mutta jos oma liikkuminen ei onnistu, rajoittaa se radalla aika paljon.

Kepit heinäkuussa.

Aalle aloitin juoksariprojektin boxilla. Tätä ollaan tehty hirveän vähän, itse en osaa edetä mitenkään tässä :D Viima juoksee todella nätisti kontaktialueeseen osuen varmaankin mellkein yli 90% suorituksista. Varmaan lähdetään varmistamaan osumia jotenkin alas, mutta periaatteessa A menee jo osana rataa. Tätä työstetään nyt treeneissä, tarvitaan vauhtia ja tarkkuutta! Boxitekniikka kuitenkin on hallussa, sen kanssahan voi treenata kotioloissakin.

Keinun aloitin itsenäisesti bang gamella. Keinun toisen pään alle laitoin siivekkeet, ja aloin naksuttelemaan tarjoamalla osumista keinulle. Alkuun pamaus ja liike jännitti paljon, nyt ne ei enää häiritse. Viima tajusi idean todella kivasti, ja olenkin nyt enää pitänyt kädellä keinun toista päätä koko ajan vähemmän ylhäällä. Tavoitteena olisi saada keinulle kivat ja varmat 2on/2offit, joita Viima lähti itse todella kivasti keinulle tarjoamaan. Keinuprojektista olen nyt hirveän innoissani, päästiin treenaamaan taas pientä tekniikkaa ja tapa on itselleni selkeä ja helppo treenata myös omatoimisesti! Ollaan edetty nyt siihen, että luodaan varmuutta vaikka keinu liikkuisikin, pamaus ei enää ole paha. Eiköhän ensi vuoden puolella jo päästä tätä liittämään kokonaisena ratoihin!

Elokuussa rataa, mukana pituus

Erikoisesteitä ollaan nyt kanssa treenattu, renkaasta tuli Viimalle todella kiva alkusyksyn rengassulkeisten myötä. Todella harvoin menee enää alta tai sivuilta, nyt tähänkin se oma liikehäiriö yms mukaan. Muurissa ei ole ongelmia, tosin korkeutta pitää nostaa, pituudessa samoin pituutta. Pussia treenattiin kerran erityisesti ja Viima lähti itse juoksemaan hirmuisella vauhdilla läpi! Oletin että joudutaan tekemään hirveästi hommia pussin kanssa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että siitä tulikin kiva este. Pitää käydä joku päivä hallilla kokeilemassa jäikö suoritustapa päähän! ;)

Vauhti ja vire on lähiaikoina parantuneet ihan hirveästi, en tiedä edes mistä mutta jotenkin kuitenkin. En valita, treeneissä on saanut juosta ihan kunnolla! Enää pitäisi saada omaan päähän taottua että tuo koira oikeesti osaa, tällä hetkellä en luota osaamiseen ja olen esimerkiksi takaakierroissa koko ajan tiellä ja muutenkin. Irtoamista päästään kanssa nyt tehotreenaamaan kun vauhti alkaa olla kunnossa, mahtavaa ♥ Motivaatio on korkealla, innolla odotan että päästään menemään kokonaisia ratoja, uusi ryhmä oli huomattava parannus meidän aksalle! Ollaan edistytty hirveästi ja motivaatio on paljon korkeammalla, oikeastaan meidän olisi pitänyt vaihtaa ryhmää jo paljon aikaisemmin. Olisikohan ensimmäiset startit ensi vuodelle semmoinen todellinen tavoite?

A ja puomi osana rataa meidän kolmansissa epiksissä

Mittauskin on tiedossa jossain vaiheessa, saa nähdä mihin kokoluokkaan sitä ollaan menossa. Itse kovasti haluaisin saada Viiman pikkumakseihin, en halua rikkoa koiraa sitä 10cm korkeammilla esteillä. Mieluummin jäätäisi vaikka rajatapaukseksi kuin makseihin, liikaa vauhtia ja korkeutta meille. En oikeasti tiedä, mitä teen jos me joudutaan makseihin, tällä hetkellä motivaatio on niin korkealla. Eikä agilityn ole tarkoitus olla mitään korkeushyppykisoja, onneksi rimakorkeuksia laskettiin edes se vähä, mitä nyt. Ehkä me mennään mittauksiin jo tämän vuoden puolella, toinen vaihtoehto olisi sitten keväämmällä. Toivottavasti löytyisi läheltä joku tilaisuus!

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mielenkiintonen postaus lukea! Pitäis itekkin kartottaa vähän Mertsin menoa. Ois kyllä kiva päästä joku kerta teijänkaa treenaa! Jos vaikka saatais uusia vinkkejä esim. keppien ja renkaan opetteluun siulta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tälläiset tilannekartoitukset avaa välillä omaakin mieltä, itse tykkään näitä kirjoitella. Ja mennään ihmeessä, eiköhän joku aika löydy että hallilla olisi vapaata!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥