8. lokakuuta 2017

OnniDog - Sunnuntai

Vielä sunnuntainakin sää oli ankean harmaa, mutta hullut sitkeät koiraihmiset jatkoivat harrastamista OnniDogissa. Sunnuntaina oli lisäksi myös pentunäyttely minkä takia paikka oli melko täynnä aikaisempiin päiviin nähden. Aloitettiin taas aamu rallytunnilla, tänään vuorossa oli houkutuksen treenaaminen sekä jotain vapaavalintaista. Harjoiteltiin luopumista ensin seuruuttamalla koiraa ympäri namilautasen, sen jälkeen pyöräyttämällä koira itsenäisesti sen ympäri. Viima suoriutui tehtävästä kunnialla, ajattelin tämän olevan sille hankalempaa! Vähän piti ahdistua kun ei saanut ottaa mutta piti mennä lähelle, yllättävän vähän kuitenkin. Ajattelin että Viima olisi luikkinut aitojen reunoja pitkin mahdollisimman kaukana ja menettänyt toimintakykynsä, sitä se on välillä kotona tehnyt :D Elli kertoi myös aika kattavasti miten lähteä etenemään houkutuksessa ja mitä houkutuksen onnistuminen vaatii.


Tunnin lopulla saatiin valita joku ongelmallinen liike, yllättäen tullut kysymys sai omat aivot jähmettymään mutta päädyin lopulta spiraaliin vasemmalle, spiraalin tekeminen kun on kotioloissa ilman tötsiä vähän hankalaa. Muistuteltiin mieleen lauantailta takapäänkäyttöä mutta muuten ei normaalivauhdissa ollut erityisemmin ongelmaa, sitten piti tehdä juosten. Joo, Viimahan ei ole tehnyt edes käännöksiä juosten + sen seuruun laatu tippuu huomattavasti juostessa. Treenailtiin sitten tätä ja saatiin hyvät vinkit miten jatkaa, saatiin kyllä jo yllättävän onnistuneitakin spiraaleja juosten! Pitää kasata enemmän motivaatiota juosten seuruuseen sekä harjoitella kääntymisiä. Itselle myös "kotiläksyksi" käydä katsomassa yhdet tai useammat rallykisat. Tämä suoriutuukin talkoilulla oman seuran syksyn rallykisoissa!


Rallyn jälkeen kokeiltiin ensimmäistä kertaa ikinä pallopaimennusta! Tämä oli ihan mahtavaa, Viima syttyi ihan täysillä ja tykkäsi lajista! Aloitettiin ihan alkeista että saatiin koira tökkimään palloa, ja edettiin sitten siihen, että koira kiertää pallon taakse ja tuo sen ohjaajalle. Viima olisi alkuun paljon mieluummin raapinut palloa ja kokeilikin tassukosketusta ahkerasti, onneksi saatiin se kuonotökkäys poimittua sieltä käytöksestä! Koulutuksesta tuli kyllä oman top- listan ykkönen, kouluttajat olivat ihania ja laji oli hirmu hauskaa! Pakko päästä jatkamaan hupilajina tätä kotona! Saatiin kouluttaja Suvi Salmelta kattavat vinkit miten edetä ja hänen käyntikorttinsa, sanoi Viimaa luonnonlahjakkuudeksi. Pieni rankkasadekuuro kesken pallopaimennuksen ei edes latistanut omaa mielialaani, Viima oli vain niin super ♥ Ostoslistalle menee sopivankokoinen jumppapallo ja olen jo kerennyt suunnitella vähän kaikennäköistä mitä tullaan treenaamaan.. Miten niin innostuin? :D


Viimeisenä koulutuksena meillä oli Nose Work. Sisätilalaji kelpasi vallan hyvin ulkona vietettyjen sateisten tuntien jälkeen, ja saatiin kaivettua Viimastakin vielä energiaa vaikka alkoikin jo väsy painamaan. Otettiin laatikkoetsintää kaksi kertaa, ensin niin että tiesin piilon paikan ja toinen sokkona. Viima työskenteli hirveän kivasti ja käytti nenäänsä todella hyvin! Sokossakin sain luettua Viiman eleitä kivasti ja saatiin kerrasta oikein. Kokeiltiin vielä näiden lisäksi piilottaa pöydän osaan muutamaan eri paikkaan, ja vaikka olikin ihan uusi juttu Viimalle, meni se silti todella hyvin! Vähän alkuun oli pientä epäröintiä muttei se jatkunut pitkään. Nose Workissa tauot Viima makoili selällään tassut kohti taivasta, ei ollut enää rauhoittumisongelmia.. Lopetettiin Nose Work'kin vähän aikaisemmin kun koirat ei olisi enää jaksanut.


Tapahtuman meidän osalta päätti jättitehtävärata, rally-tokon möllikisat jätettiin suosiolla välistä. Ei ihan vielä oltaisi oltu valmiita, varsinkaan kun Viima oli vielä melko väsy pitkän viikonlopun jäljiltä. Tapahtumarataa odotellessa käytin ajan jutellen muiden kanssa, oli kiva tavata teitä ! Aurinkokin pilkahti hetkeksi. Tehtävärata me suoritettiin varsin onnistuneesti ilman erityisiä ongelmakohtia, rata sisälsi muunmuassa korokkeelle menemisen, putken, pallokujahoukutuksen sekä tassutargetin. Jokainen osallistuja sai kiitospussukan, Viima rakastui täältä löytyneeseen karvaiseen naruleluun. Haikein mielin jatkettiin tästä matkaa kohti kotia, pakko päästä ensi vuonna uudestaan! Kokonaisuudessaan OnniDog oli ihan valtavan ihana kokemus; viikonloppu täynnä koiraharrastuksia, koiraihmisiä, luentoja ja kaikkea mahdollista, mikä olisikaan parempaa? Ennakkoilmoittautuminen vuodelle 2018 taitaa lähteä tässä lähiaikoina, paikan päällä en vielä saanut aikaiseksi.

Kiitos OnniDog, kiitos kaikki kouluttajat, kiitos kaikki tapahtumassa mukana olleet ♥ Ensi vuonna nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥