17. syyskuuta 2017

OnniDog - Perjantai

Vietettiin siis 8.-10.9. perjantaista sunnuntaihin Jämsässä Himoksella OnniDog- koiratapahtumassa. Oli aivan mahtavaa, onneksi saatiin kaikki järjestettyä ja pääsin tuonne! Majoituttiin viikonloppu Himoksen omissa mökeissä aivan tapahtuma-alueen vieressä, enkä olisi voinut parempaa paikkaa toivoa. Ihan lähellä tapahtuma-aluetta, pääsi kätevästi kulkemaan kävellen eikä hotellille ja luentosalillekaan ollut pitkä matka. Majoituspaikka oli siisti, rauhallinen ja kotoisa, pisteet siitä!


Lähdettiin perjantaina ajamaan vähän aikataulusta jäljessä siinä kymmenen jälkeen. Käytiin matkan varrella syömässä ja Himokselle saavuttiin vähän ennen yhtä, mutta ajettiin sujuvasti heti alkuun oikeasta risteyksestä ohi.. :D Kyltti tosin osoitti vähän vinohkoon harjaanjohtavasti. Muutenkin opasteet olisi saaneet olla vähän parempia, ensimmäistä kertaa hotellille mennessä joutui aika arpapelillä menemään. Kattavammat opasteet olisi tehneet olosta vähän varmemman, etenkin iltanuotiolle päätyminen oli aika hankalaa! Sää ei meitä kovin suosinut viikonlopun aikana mikä vähän latisti fiiliksiä kun vettä vaan tuli ja tuli, onneksi tuli otettua paljon vaihtovaatteita... Kuivauskaappi mökissä oli aika iloinen yllätys!

Päädyttyämme kuitenkin tapahtumakentälle riensin infon kautta leikitystunnille vartin myöhässä. Onneksi en jäänyt hirveän paljosta paitsi, ja saatiin omaa vuoroakin hetki odotella. Omalla vuorolla kerroin meidän ongelmista, lähinnä siitä että Viima innostuu melko hitaasti ja on leikkiessään melko häiriöherkkä. Kentän hiekka olikin Viiman mielestä hirmuisen hyväntuoksuista ja kaikki vähän uutta kun juuri olin melkein vain ottanut sen autosta ulos uuteen paikkaan. Siitä se kuitenkin lähti innostumaan ja leikki aika kivojakin pätkiä! Ei kuitenkaan ollut mitään Viiman parasta. Koulutuksen pitänyt Asko antoi vinkiksi jatkoon leikkiä lyhyitä pätkiä kerralla, niin, että leikki loppuu kesken juuri kun on kivaa, ja koira jää odottamaan innolla lisää leikkimistä, sekä Viimalle voitokkaita leikkihetkiä jotta saataisi vielä lisää varmuutta.


Leikityksen jälkeen lähdin käymään mökillämme tunnin tauolla hakemassa parempaa treenivarustusta ja lähdin agilityyn. Valitettavasti sään takia ei ollut ollenkaan putkia käytössä ja olin ilmoittanut meidät muutenkin tasollisesti liian helppoon ryhmään, vaikka olihan aksaaminen tuolla ihan mukavaa. Tehtiin perusvalssirataa ja pienesti sivuirtoamisia. Omiin valsseihin pitää kuulemma kiinnittää huomiota, ne lähti laadullisesti huononenemaan mitä pidemmälle mentiin. Viima teki kuitenkin hirmukivasti! Vähän enemmän olisin kaivannut, nyt muistutti lähinnä meidän takapihalla tehtäviä treenejä. Toisaalta ymmärrän hyvin, että tämä sää aiheutti ongelmia aksaamiselle, etenkin kun pohjana oli liukas luonnonnurmi.

Seuraavana taas tunnin tauon jälkeen oli kickbike. Tämä oli yksi koko viikonlopun parhaista koulutuksista! Kouluttaja kertoi meille kickbikesta kattavasti, katsottiin valjaita ja niiden istuvuutta ja kokeiltiin kikkarilla potkuttelua sekä koiran kanssa että ilman. Viima alkuun kickbikea vähän jännitti, etenkin vetäessä kun hiljennettiin palkalle. Saatiin kuitenkin aikaan hirmukivoja vetopätkiä etupalkalla! Hirveä into olisi jatkaa kikkariharrastusta, etenkin kun muutenkin ollaan vetojuttuja tehty. Mistäköhän tälläisen kapistuksen löytäisi? :D Jatkoon saatiin kuitenkin vinkkejä tehdä pätkiä etupalkalla, sekä muutenkin totuttaa Viima kikkariin ja sen liikkeisiin, ääniin ja muihin vastaaviin. Tunti venyi vähän pidemmäksi, ja olisi ainakin minun mielestä vaatinut vähän pidemmän
ajan! Ensivuodelle ehdottomasti tämä laji kanssa, eikä tämän jälkeen samantein mitään.


Kickbikesta lähdettiin vauhdilla doboon hotellille, tähän olisi vähän paremmin pitänyt kiinnittää aikataulujen suunnittelussa huomiota! Nyt joutui menemään kiireellä senkin lisäksi, että tunti oli kestänyt vähän turhan pitkään että tapahtumakehältä oli kuitenkin hotellille matkaa. Dobossa otettiin kaikkea ihan perusjuttuja, sopisi ehkä paremmin lajia aikaisemmin kokeilemattomille tai vähän harrastaneille. Me ei saatu oikein mitään irti, vaikka kivaa olikin! Viima tykkäsi taas hirveästi kun pääsi doboilemaan, ja tämä oli sopivan rento tähän väliin. Itse en oikein pitänyt kouluttajan tyylistä, jos en olisi koskaan aikaisemmin lajia kokeillut olisin halunnut paljon paremman ohjeistuksen.

Illalla käppäiltiin alueella, saunottiin ja käytiin istumassa iltanuotiolla. Iltanuotiolla ei näkynyt kauheasti porukkaa, itse kuitenkin tykkäsin ja pitää käydä jatkossakin! Iltanuotion jälkeen painuttiinkin nukkumaan, perjantai oli Viimalle täynnä melko rankkoja lajeja. Energiaa kuitenkin piisasi vielä illalla, höppänä koira! Ja kuvista kiitos mukana kameran kanssa olleelle pikkusiskolle, ne jäikin ainoiksi kun itse ei tullut juuri kuvailtua ja tapahtuman virallisia kuvaajia onnistuttiin pakenemaan viimeiseen asti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥