26. syyskuuta 2017

Nose Work 4 & 5

Nose Work 19.9.

Ilmaisun opettelu aloitettu! Jännää, hirmuisen nopeasti ollaan kehitytty tässä lajissa. Viimeksi treeneissä aloitettiin sisätilaetsintäsokolla. Viima lähti töihin hirveällä vauhdilla mutta silti tarkasti. Kiersi pari esinettä kunnes selkeästi pysähtyi haistelemaan tarkemmin yhtä tuolia. Sieltä se löytyikin! Ei otettu enempää, vaan siirryttiin ilmaisun alkeisiin. Valitsin Viimalle ilmaisuksi istumisen, se on melko luonteva sille. Lähdettiin opettamaan ilmaisua helpolla piilolla, lähetin Viiman hajulle ja sen haistaessa hajua käskytin istumaan, NOPEASTI. Tälle vaan toistoja ja toistoja. Yritettiin lopuksi tarjoaisiko Viima itse jo istumista, mutta ei vielä tarjonnut. Sen sijaan olisi mieluummin raapinut ja syönyt huopatassun. Pöljä :D Pitää jatkossa katsoa tarkasti ettei pääse maistelemaan tai raapimaan hajuja ja laittaa haju sellaiseen paikkaa ettei sitä saa koira otettua.

Nyt jatketaan ilmaisun vahvistamisella kotona. Aina välillä testaa, tarjoaisiko ilman käskyä. Ja pitää lisäksi muistaa edelleen vahvistaa tarkasta haistelusta, ettei istumisesta tule tärkeämpää koiralle. Ensin palkka ilmaisusta, toisella haistamisella hajulle. Mielenkiintoista!
Nose Work 26.9.

Viikon aikana treenailtiin ainakin kaksi vaiko kolmekin kertaa ilmaisua kotona. Toistoja, toistoja, mutta kyllä se alkaa oppimaan! Hirveästi olisi halunnut syödä huopatassun jos piilo jäi Viiman saataville. Kuitenkin viimeisissä treeneissä ilmaisuihin alkoi tulla nopeutta ja pienesti jo tarjosi itsekin. Super ♥

Tänään treeneissä sitten aloitettiin laatikkoetsinnällä. Laatikoita oli varmaan 12 sekaisin lattialla, itse en tiennyt missä haju sijaitsee. Viima ei tarjonnut itse ilmaisua, ajattelin vain ettei se vielä osaa sitä. Myöhemmillä kierroksilla tosin tajusin, että eihän se ole vielä laatikoilla ilmaissut kertaakaan! Joten eihän ilmaisua olisi voinut olettaakaan vielä, olinpas itse ajattelematon. Viima kuitenkin meni todella kivasti ja vahvistettiin sitten ilmaisua laatikoille, ja kyllä selkeästi jotain siellä päässä raksutti.

Seuraavilla kierroksilla tehtiin sisätilaetsintäsokkoa. Viima löysi todella mahtavasti, en kestä sen nenänkäyttöä! Sen kuulee hiljaisessa huoneessa ihan selkeästi, toinen on niin keskittynyt tekemään töitä! Kuitenkin, Viima tarjosi itse pienen mietintähetken jälkeen samantein ilmaisua. En itse joutunut käskysanaa sille sanomaan, mahtavaa! Selkeästi tuttu juttu ja mikä vauhti sillä oli! Otettiin kahdella eri paikalla, molemmat hyvin matalia. Toisessa paikassa ilmaisu tuli jo hyvin selkeästi muistista, ajatuksella mä osaan tän. Ja vaikka haju oli ihan maanrajassa ja Viima makuuasennossa nuuhki missä haju on, ilmaisi se silti istumalla!

Otettiin neljäs kierros kokonaan eri huoneessa, täysin uudessa. Täällä haju oli ollut vanhentumassa reilu puolisen tuntia, mikä tuli uutena asiana huoneen vaihdon lisäksi. Häiriönä oli kasa dobopalloja ympäri huonetta, hetken kerkesin jo pelätä ettei nose workista tulisi mitään ja Viima lähtisi palloille kiipeilemään, mutta ei kuitenkaan! Selkeästi erotti että nyt ei olla doboilemassa, vaikka vähän palloja katselikin. Hajulla se tarkensi paikkaa todella pitkään, mikä ei ole sille ollut kovin tyypillistä. Yleensä Viima hajun napattuaan todella nopeasti tarkentaa sen tarkan sijainnin, nyt sillä kestikin vähän pidempään. Ilmaisu ei ollut yhtä nopea ja Viima alkoi jo vähän väsyä, mutta haju kuitenkin löytyi ja ilmaisukin tuli. Jatkossa siis rohkeasti vanhentamaan hajuja kohti kokeen neljää tuntia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥