30. elokuuta 2017

Nose Workin korkkaus!

Jes, eilen oli odotettu Nose Workin aloituskerta! Meidän "ryhmässä" on vain kaksi koiraa, joten saadaan ainakin tehokasta treeniä! Kouluttaja vaikutti supermukavalta ja kannustavalta, sekä antoi kattavasti vinkkejä mitä kannattaa tehdä kotona ja näin edespäin. Muutenkin treenipaikkakin oli todella mukava, aikaisemmin en täällä ole treenaamassa käynytkään!

Aloitettiin alkeiskurssi pikaisella teoriaosuudella, jossa käsiteltiin yleiset ohjeistukset treenien kulusta, kerrottiin nose workista, miten tässä lajissa pääsee kilpailemaan, miten lähdetään treeneissä etenemään. Varsin tiiviisti kerrottu mutta kattava tietopaketti tästä lajista! Itselläni olikin pohjatiedot jo melko hyvin hallussa, mutta kyllä siinä uuttakin tietoa tuli mukana. Kurssilta saatiin myös kotiin eukalyptus- haju, sekä huopatassun palasia, siis pieni aloituspaketti kotitreenejä varten. Mahtavaa näin, näitä hajuja kun ei aivan joka paikasta saa! Jos nose work kiinnostaa, kannattaa kurkata tämä linkki!

Teoriaosuuden jälkeen päästiin treenaamaan, vuorotellen aina lyhyt hetki kerrallaan. Järjestely oli aika mahtava, pieni pätkä treeniä, tauolle, ja nopeasti takaisin treenaamaan. Koiralle ei tullut liian pitkää pätkää kerralla opettelua, mutta tauot ei olleet tylsästyttävän pitkiä! Aloitettiin treenaaminen päästämällä koira laatikolle, jonka päällä oli nameja sekä hajustettu huopatossu. Aina palkkaa ja kehuja jos koira itse tarjosi erikseen haistamista. Nopeasti jätettiin namit pois ja etsittiin pelkkää hajunlähdettä. Päästettiin koira laatikolle, haistamisesta palkka. Lisättiin vielä mukaan muutama uusi tyhjä laatikko, jolloin palkka tietenkin edelleen vain haistamisesta. Viima selkeästi hoksasi jutun nopeasti ja tarjosi itse aktiivisesti haistamista. Tosin lisäksi muun muassa etutassut laatikolla, takatassut laatikolla, kaikki tassut laatikolla, kiertämistä... Ilman naksutinta sujui paremmin, kun Viima tajusi keskittyä vain yhteen asiaan.

Treenatessa Viima oli vallan onnellisen näköinen koira, hirveällä innolla aina laatikoille ja aktiivisesti työskenteli! Odotan innolla seuraavaa kertaa, laji vaikutti tämän kerran perusteella niin meidän jutulta, Viima tykkää ihan älyttömästi ja minunkin mielestä laji on oikeasti todella mielenkiintoinen! Onneksi saatiin kotiläksyjä mitä treenata ennen seuraavaa kertaa!

Pahoittelut surkeasta laadusta!

2 kommenttia:

 1. Nose work olisi hieno aloittaa meidän pennun kanssa. Tämä sun blogin ulkoasu on upea <3

  https://haskisti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla jos kiinnostaa! Hirveän kivaa ❤️ Kiitos, käyn kurkkaamassa sun blogin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥