7. elokuuta 2017

Agilityt

Viime viikolla tuli treenattua omatoimisesti hallilla kerran ja kotona kerran. Rengasta, puomin ylösmenoa, leikkimistä, super ♥ Viima hakee aivan älyttömän hyvin kontakteille ja vauhti alkaa olla kovempi! Putket oli hallilla yök, ehkä kuumuus vaikutti asiaan. Putkesta tullessa karkasi KAHDESTI Aalle, juosten täydellisillä juoksareilla suoraan yli. Joo, koira joka ei vielä kaksi viikkoa sitten suostunut kiipeämään edes puomille :D Aloin kuitenkin miettimään aalle juoksareiden opettamista, pysäytyksiä paljon koiraystävällisemmät terveyden kannalta. + Kontaktialue on niin iso, että Viima lähes varmasti osuu kontaktialueelle. Saa nähdä miten lähdetään etenemään näissä! Rengas oli hallilla taas hankala, minkään sortin irtoamista en sanoisi olleen. Toisella omatoimikerralla kuitenkin aivan super, suurimman osan meni renkaasta! Jos keskittyminen tästä esteestä kuitenkaan yhtään heikkenee, esimerkiksi radan osana kun vire on korkeammalla, oikaisee helposti väleistä. Vähän sama tilanne kuin keppien kanssa. Varmuuuta, varmuutta.Tänään viikkotreeneissä hirveän mukavaa rataa! Jotenkin sai kivasti itse liikkua, mutta kuitenkaan vauhti ei kasvanut liikaa -> ei ollut kauhea kiire. Kerrankin osasin itse liikkua oikein, suoraan ja osasin miettiä rataantutustumisessa meille molemmille sopivimman ohjaustavan. Suurin osa meni esteiden 1-3 toiselta puolelta, mutta jotenkin ajattelin Viimalle olevan paljon selkeämpi, kun menen sisäpuolelta. Ongelmia ei edes pahemmin ollut, takaaleikkaus putkelle on Viimalle hankalin. Kääntyy katsomaan minuun, ei onneksi hypännyt takaisin. Ei auttanut yhtään putken poispäin osoittava suu.. Viima sai kehuja treenikaverilta ihanasta käytöksestään, kun oli niin iloisena kulkemassa vierellä kohti alkua ja uutta yritystä, ihana!


Rimat oli ensimmäistä kertaa radalla 50cm korkeudessa. Hups, heti ali. Voi Viima, ei näin! Laitettiin sitten rima poikittan oikean riman alle, toinen pää maassa. Vielä se sujahti pirulainen ali suurimmasta välistä, nostettiin toinenkin pää estämään ali meno. Kun tajusi, ettei ali ole pääsemässä ja pakko on hypätä, meni yli ja jatkoi samalla tavalla. Ja miten se hakikaan hypyille kun sai hirveät kehut jokaiselta! Kertaakaan ei yrittänyt ali, kun taottiin rautalangasta, että mennään muuten yli joka ikinen kerta. Jos jää maksiksi, ollaan muuten aika pulassa kun vielä pitäisi saada 10cm rimoja nostettua.. Voi apua. Toisaalta en edes haluaisi hypyttää niin korkeita, saa nähdä tullaanko koskaan jatkamaan agia jos Viima jää maksiksi. Hypyt on niin korkeita ja koirat siellä nopeita, kiva olisi kuitenkin edistyä pidemmällekin kuin ykkösluokkaan. Toivon siis syvästi, että jää pikkumaksiksi. Rajatapaus siitä jokatapauksessa tulee, mittakepillä mitattuna toisella kerralla 49,7cm, toisella 50,3cm. Jännää, odotan kauhulla mittaustilaisuuksia!

2 kommenttia:

  1. Viima menee tosi kivasti videolla nuo 1-3! Hirveä pakko päästä hallille aksailemaan tällä viikolla ;)

    Meillä auttoi tuon takaa leikkaus-ongelman kanssa se, kun alettiin tekemään pimeitä putkia, niin koira lähti putkiin hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jotenkin onnistui luonnollisesti vaikka itse epäröinkin alkuun irtoaako. Tuttu tunne, agipostaukset tuo itselleni suuria motivaatiopuuskia! Hallille vaan ;)

    Putket on aina olleet Viimalle melko hankalia, treenaamallahan se helpottaa! Etupalkka voisi myöskin toimia, suoralla tosin ei mitään ongelmia takaaleikkauksissa. Taitaa joutua itsekin lähteä hallille treenaamaan tän radan loppuosaa... Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥