8. heinäkuuta 2017

Doboilua

Sain viimein aikaiseksi videoida meidän dobotouhuja! Viiman tasapaino on ehkä hieman kehittynyt, mutta ennen kaikkea; Viima on RAKASTUNUT tähän lajiin! Heti kun nostan pallon esiin, Viiman silmiin syttyy iloinen pilke. Ja miten nätisti se tarjoaa kaikkea toimintaa! ♥ Jos käännän hetkeksi pallolle selkäni ja käyn vaikka hakemassa lisää nameja, on Viima pakko ottaa kontaktiin tai se on omin luvin kiipeilemässä. Ollaan nyt treenailtu kerran pari viikkoon, just sopiva tahti meille. Eikä tää oo niin vakavaa!

Pari päivää sitten pallolla otettiin ihan perusasioita alkuun, asennonmuutoksia, tasapainottelua. Kokeiltiin kanssa pyörimistä pallon päällä ja tassun antamista, eikä ne nyt hirmuisen hankalia olleet. Pyörimisessä todella epävakaata, Viima tasapainoilee ihan toden teolla. Tosin se on jo oikeasti vaativa liike koiralta. Lemppariliike yhdessä tehtävistä on ehdottomasti liike, jossa itse istun pallon päällä jalat ilmassa, ja koira kiertää ympäri hypäten aina jalkojen yli. (Keikkuvaksi veneeksi sitä taidetaan kutsua) Videolle tosin sattuivat huonoimmat pätkät, harmi. Ollaan myös kokeiltu pallon pyörittämistä etujaloilla eteenpäin, ja ajatus on alkanut vähitellen hahmottumaan Viiman päähän. Naksuttelemalla ollaan harjoiteltu, vielä ei olla saatu kuin askel tai pari.

Alkulämmittelyt ja jäähdyttelyt sekä venyttelyt kuuluvat aina asiaan, yleensä saatan käydä lyhyellä kävelylenkillä ennen treeniä, sekä nopeita temppuja. Pyörimistä molempiin suuntiin, jalkojen välistä pujottelu, hyppy ilmaan - maahan - hyppy ilmaan- sarjoja. Treenin jälkeen vähän ajan kuluttua ollaan tehty pieniä, erityisesti selkää ja niskaa venyttäviä lyhyitä namivenytyksiä. Näitä samoja hierojakin meille suositteli, ja ollaan yritetty muistaa tehdä näitä pari kertaa viikossa. Yleensä houkuttelen kuonon namilla ylös, jalkojen väliin, molemmille puolille takajalkoihin ja häntään. Helppoa ja nopeaa, yleensä vain meinaa unohtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥