30. heinäkuuta 2017

DIY paracordhihna ja -panta


Viiman hävitettyä keväällä harmillisesti paracordpantansa ja Sirun tuhottua Viiman toisen pistolukkopannan, sain mainion syyn tilata uudet nauhat ja pannantekotarpeet itselleni! Itse en tykkää puolikuristavia käyttää vaan tykkään enemmän pistolukollisista versioista, joten tartuin tuumasta toimeen ja nyt on taas pistolukollinen panta.  Paracordin tilasin tällä kertaa Pakkaustukusta, sillä tarvitsin sen kolmisenkymmentä metriä. Tilaus tuli nopeasti ja sen tekeminen oli helppoa eikä tarvikkeet maksaneet miljoonia, suosittelen!


Nauhana pannassa ja hihnassa on siis käytetty mustaa heijastavaa paracordia. Pannan tein cobra knot- tyylillä ja pituutta siltä löytyy vajaa 40cm, leveydeltään panta on n. 4 - 5cm. Paracordia pantaan kului n. 12 metriä, tosin nauhaa jäi vielä yli joten vähempikin olisi riittänyt. Hyvä ohje pannan tekemiseen löytyy esimerkiksi täältä! Kyseisessä ohjeessa on tosin käytetty pk-ketjua pistolukon sijaan, mutta niillä ei käytännössä ole hirveästi eroa tekemisen kannalta. Pistolukon kanssa kannattaa muistaa pujottaa kiinnitysrengas naruihin jo ennen punomisen aloittamista! Jälkikäteen renkaan lisääminen on nimittäin hankalaa, ainakin minun mielestäni.


Hihnalta löytyy pituutta kolmisen metriä, narua siihen kului 18m. Hirveän paksuahan punoksesta ei tule, mutta käytössä hihna on kuitenkin ihan hyvä ja ennenkaikkea kevyt! Hihnassa lukkona läytin BGB-hakaa ja käsilenkissä on rengas, jolloin hihnan pituuden voi tarvittaessa puolittaa. Itse käytin muun muassa tätä ohjetta. Punominen oli helppoa ja nopeaa, rentouttavaa tekemistä kun tekniikan osaa, ihanaa oli päästä pitkästä aikaa punomaan! Ja jälki on niin ihanaa, itse ainakin rakastan tätä, miltä paracordista tehdyt pannat ja hihnat näyttää. Tähän mennessä hihna on osoittautunut ihanan pitkäksi ja käytännölliseksi, tosin antaa kummasti motivaatiota hihnakäytöksen harjoitteluun kun lähtee veto päälle.. Voin nimittäin sanoa, että paracord on aika hirveän tuntuinen käteen jos koira vetää hihnassa. Kaikilta muilta osin olen kyllä tykännyt älyttömästi! Jos et vielä ole kokeillut paracordista punomista, suosittelen! Helposti opittavaa ja mukavaa puuhaa, jolla saa nopeasti aikaan varusteita koirillensa. Ja se värivalikoima... ♥

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥