3. kesäkuuta 2017

Tokolla on hyvä aloittaa kesäloma ♥

Kuten otsikko jo kertookin, lähdettiin kesäloman alkamisen kunniaksi tokoa treenaamaan. Lämpötila ei ollut liian korkea missään nimessä, vaikka aurinko paistoikin. Möllien innoittamana treenattiin erityisesti seuraamisessa häiriönsietoa, kaukoissa maahan-istu vaihtoa pitkällä välimatkalla ja häiriöllä sekä kapulan pitoa mälväämättä. Fiilis oli mahtava ja treenit onnistui hirveän hyvin, tää kenttä on hyvän fiiliksen kenttä selkeesti!

Seuraamisessa piirrettiin valmiiksi viiva mitä pitkin seuruutettiin. Tiputeltiin nameja koko viivan pituudelle ja heiluteltiin leluja sun muuta, erityisesti käännöksissä ja pysähdyksissä, sillä Viima jää näissä helposti haistelemaan. Käännökset tehtiin molempiin suuntiin, lisäksi täyskäännös, hitaasti ja juosten. Viima meni hirveän hyvin, häiriöt sai vähän tahmaamaan ja irtoamaan (ja haistelemaan, pöh), mutta lopussa oli jo vähitellen todella kivat seuruut! Ja häntä heilui taukoamatta ♥ Mahti, siihen nähden miten hankalaa Viimalle on luopua ruoasta! (Hyvä tällein kuvaajana, neuvonantajana ja treeniseurana sanoa, mutta seuraavaksi sisko voikin opetella heiluttamaan käsiä luonnollisesti seuraamisessa :D)

Kaukot tehtiin houkutusympyrän sisässä, eli leluista, namipusseista ja tavaroista koostuva ympyrä, minkä sisälle jätettiin odottamaan. Mölleissä Viimalle oli hiukan epäselvää, mitä liikettä tehtiin, joten ajateltiin ottaa kaukojen jättökäskyksi oma käsky, "kaukot". Tähän PALJON toistoja, että jää päähän, mutta uskoisin, että kokeessa sitten kiitetään kun ei koiran tarvitse hämmentyä mikä liike on menossa. Lisäksi pitkää välimatkaa, ja kyllä ne muuten toimi! Vähänkö hieno koira, vielä vaan vauhtia ja varmuutta!

Kapulassa harjoiteltiin treenien kotiläksyä, ajatuksena että tehdään kapulasta ns. Viiman oma aarre. Ei irroiteta, pidetään kiinni viimeiseen asti eikä ällötellä ällöö kapulaa. Luvalla siis leikittiin ja riepoteltiin menemään, Viima sai juosta kapula suussa pitkin kenttää ja pitää hauskaa. Pari pitopätkää otettiin ja mälväämisestä kielto. Mitä lähemmäksi kapulaa käsi tulee, sitä enemmän pureskellaan ja syljeksitään kapulaa pihalle, huono juttu. Hyviä pätkiä tuli kuitenkin myös, eikä Viima enää keskenkaiken kapulaa tiputa, mutta rumasti se pitää.


Tällä oli hyvä aloittaa kesäloma, toivottavasti yhtä ahkera treenifiilis säilyy läpi kesän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥