11. kesäkuuta 2017

Eka molskahdus ja muita kuulumisia

Viima hyppäsi ekan kerran järveen laiturilta. LAITURILTA! Viima, joka hädintuskin on suostunut mennä rannan kautta uimaan! Viimalla oli pelastusliivit päällä ja olin sitä rannan kautta uittanut, houkutellut ottamaan ratkaisevan askeleen veden varaan ja tästä palkkaillut. Itse päätin tämän jälkeen lähteä kanssa heittämään talviturkin ja menin laiturin kautta, hypättyäni portailta Viima koki hirveän ahdistuksen ja pienestä yllytyksestä hyppäsi. (Tosin muiden mukaan se oli puoliksi vahinko, Viima oli yrittänyt viime hetkellä jarruttaa vauhtejaan mutta oli jo myöhäistä...) Raukka katteli hetken pinnalle tultuaan mitä nyt oikein tapahtui, kävi miun luona ja sitten ui hienosti rantaan! Mahtavaa, ehkä tästä lähtisi sen uimaura käyntiin!

Eilen irroittelin vähän karvaa tuosta, ja vaikka Viima ei hirveän pohjavillaiselta näytäkään niin kyllä sitä lähtee! Pohjavillapoistajalla vetelin takapään ja housuvillat, muualta Viima onkin pelkkä karvaton silakka. Kynnet on nyt kanssa leikattu, hampaiden harjaamista opeteltiin ja alkuviikosta Viima sai punkkiaineet niskaan. Jatkettiin aikaisempia vuosia ja laitettiin Bayvantic Vet liuokset, meillä on toimineet hyvin joka vuosi!

Hihnakävelyyn olen koittanut nyt puuttua. Normaaleilla lenkkipoluilla Viima osaa jo kulkea nätisti hihnassa, seuraavaksi lähdetään hakemaan häiriöitä. Kyllä se osaa kun itse vaan vaatii eikä kahden lenkin jälkeen unohda!


2 kommenttia:

  1. On siinä hyvätkin puolensa, jos koira suostuu uimaan. Itse en omaani aio opettaa. Johan se kestää ikuisuuden sitten kuivua. Riittää, kun tassuja kastelee.
    Yksi aiempi koirani ei uinut vapaaehtoisesti. Ensimmäinen uinti oli minun perääni minua pelastamaan. Ei tullut uimisesta mitään neljä tassua selässä. Onneksi oli matalaa ja sain jalat alle. :D

    VastaaPoista
  2. Viiman turkki kuivuu onneksi nopeasti! Jotenkin edes pääsee vilvoittelemaan, turkkia kun en alas hirveästi haluaisi kuitenkaan ajaa. Ja aika vaarallista tuo, toivottavasti Viima ei tätä päätä keksiä! Onneksi oli matalaa teillä..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥