13. toukokuuta 2017

Tassutoipilas

Epämääräinen tassuvaiva on vaivannut meitä, joten arki on ollut hyvin hiljaista. Etutassun anturoiden väli punoitti, lähes märki yhdessä vaiheessa. Viima ontui vain pienen hetken, muuten on ollut ihan nornaali. Ainut, miten tämä huomattiin edes, oli tassun nuoleminen. Viima pääsi siis pienelle lepotauolle tassunsa takia. Hetkittäisiä parantumisia ja pahentumisia on ollut parin viikon sisään, joten päätettiin lopettaa on/off sairastelu nyt kertalaakista lyhyellä kokoaikaisella sairaslomalla, agitreenit jäi välistä mutta tassu on paljon parempi! Kauluria Viima on saanut pitää päässä aina, kun ei olla vieressä vahtimassa, ja sukka on ollut jalassa vähintään ulkoilujen ajan. Tassua on pesty ja desinfioitu, onneksi rupeaa helpottamaan!


Viima on ottanut rennosti, vaikka toiminta putosikin minimiin. Henkistä aktivointia ja pelkät pissitykset, viime päivinä on jo alkanut energiaa kertymään! Sisätiloissa Viima ei kuitenkaan ole riehunut tavallista enempää, olen niin iloinen saadessani omistaa koiran jonka päänuppi kestää parin päivän loman. Onneksi voidaan nyt palata jo normaaliin arkeen, inhottavia nämä pienet tassunpohjien haavaumat. Toivottavasti ei tule enää takapakkia!

2 kommenttia:

  1. Harmillisia vaivoja nuo tassuongelmat. Hyvä kuitenkin, että on parempaan päin. Me saatiin Hupsulle eläinlääkäristä lääkeshampoo, jolla etutassut pitäisi jokusen kerran pestä. Oli jotain pientä punoitusta anturantyvessä. Keväisin on kaikenlaista inhottavaa, mikä voi ärsyttää tassuja, esimerkiksi kaduilta lakaisematon sora.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Lääkeshampoo kuulostaa myöskin toimivalta, meillä oli käytössä ikään kuin lääkejauhe, vähän talkin tapainen. Jännittävintä tässä oli se, ettei toisessa tassussa ollut mitään, ilmeisesti punoittava tassu osunut johonkin ja iho rikkoutunut. Toivottavasti ei pahene teilläkään!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥