2. toukokuuta 2017

Rentoa treenailua

Aurinko paistoi, mieli paloi tokoilemaan ja Viimalla oli energiaa. Suuntasin siis pyörällä lähikentälle. ja ajattelin vetää mukavan rennot tokotreenit, treenailua, leikkimistä, rauhoittumista ja vielä kerran leikkimistä. Tavoitteena oli saada mukava vire päälle, testata on/off nappulaisen toimivuutta ja itse tokossa harjoitella avoimen luokan liikkeita. Treenailin seuraamista, siinä ensin vasemmalle käännöksiä. Alkuun käännökset oli hiukan löysiä ja töksähtäviä, mutta treenatessa muistui Viimalle mieleen miten ne käännökset mentiinkään. Itse pitää muistaa tehdä käännös hieman hitaammin, muuten Viima jää jalkoihin. Kiinnitin myös huomiota väljyyteen, tätä esiintyessä lyhyitä, korkeavireisiä pätkiä lelupalkalla, ja kyllä niitä upeitakin seuraamispätkiä löytyi! Videoin osan suorituksista, ja pistin huomiolle, miten Viiman hännäntöpö heilui koko ajan seuratessa. Tästä tykkään, pitää olla positiivinen! Viimalla on kokoajan tokossa niin iloinen fiilis, tekemisessä häntä heiluu ja naamalla on Viimalle ominainen pieni hymy. Vielä otettiin seuraamisessa avoimessa luokassa vastaan tulevaa muutaman askeleen peruutusta, jota olen lähiaikoina alkanut harjoittelemaan. Taustat oli helpot tälle liikkeelle, sillä Viimalle olen opettanut temppuna peruuttamisen. Sivulla peruuttaminen on ollut hieman hankalampaa, mutta tänään saatiin upeita pätkiä suoralla peruutuksella! Tästä tykkään aivan älyttömästi, mukavasti haastetta ja vaihtelua tavalliseen seuraamiseen verrattuna!Kapula pääsi myös ulkoilemaan, ja Viiman kehityskaarta sen kanssa on ihana muistella! Alkuunhan kapula oli aivan hirveä, Viima vihasi sen suuhun ottamista, mutta nykyään jos jätän kapulan kentän laidalle enkä reppuun, kävi Viima sen itsekseen sieltä noutamasta häntä heiluen. Ilme oli sellainen "Kato mä osaan!!" Avoimen luokan noutamista siis harjoiteltiin. Hilluttiin kapulan kanssa ensin ympäriinsä, seuraamista, luoksetuloa, maahanmenoa. Pari kertaa heitin kapulan, mutta kun vauhtia ei ollut, heitin kapulan Viimalle vauhdista enkä vaatinut sivulle tuloa, vaan juoksin karkuun. Mukavasti tuli vauhtia lisää noutoon, ja tätä haettiinkin! Lopuksi otin kokonaisena liikkeenä, vauhtia oli edellisten jäljiltä mukavasti, eikä Viima pudottanut sivulle tullessa kuten aikaisemmin on tehnyt satunnaisesti. Pieniä pilkuviilauksia vielä, mutta sanoisin, että noutaminen on jo todella hyvällä mallilla.


Tänään oli hyvä treenipäivä ♥ Viima palkkaantui lelullakin hyvin ja vaihdot nami/lelupalkalle olivat aikaisempaan verrattuna aivan super! Rauhoittumiset onnistui väleissä hyvin ja onnistuin pitämään koko treenien ajan mukavan rennon ja hyvän fiiliksen, sitähän lähdettiin hakemaankin. Eikä treenattu liian pitkään tai kaavoihin kangistuneesti, ja treenattiin lähinnä liikkeiden osia. Pitää enemmänkin käydä tuolla lähikentällä, harmittavan vähän tulee käytyä! Mutta Viiman työskentelystä olen niin onnellinen, Viima näytti niin iloiselta ja sen kanssa oli ilo treenata. Pikku piskiläinen ♥ Ja loppuun vielä pakollinen ihkutus; kesä on lähellä! Auringossa tarkenee liikkuessa jo parhaillaan ilman takkia, nyt on toukokuu, ja on lämmintä! Ei ole lunta! Minä niin rakastan kesää ja kevättä! Tänään käytiin myös korkkaamassa kahlailukausi lähijoessa, ehkä Viima kesän aikana uskaltautuisi uimaankin!


2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaisi paljon esim. postauksena ja videokoosteena paljon tuo peruuttaminen, mitä kautta olet sitä opettanut AVO:n liikkeitä rally-tokossa ajatellen (ja voihan se ollakin, että meidän maahanmeno on joskus TOKO:n säännöissä parempi kuin HYL)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin siitä kirjoittaakin joskus! Aloitin kuitenkin naksuttelemalla askel kerrallaan, kun peruuttaminen onnistui oman liikkeeni voimalla, jätin liikkeen pois ja pysyin itse paikallaan, sitten vain käännyin ns ympäri koiran sivulle. Viima oppi tosi nopeesti tän! Kattelen jos innostuisi kuvailemaan ja kirjustamaan, kiitos ideasta!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥