8. toukokuuta 2017

Pitkästä aikaa aksaa!

Tosiaan kolmet treenit jäi välistä vapun ja tapahtumien takia, ollaan vain oltu eikä tehty juuri mitään. Lisäksi ollaan hoidettu sitkeää tassunpohjan haavaumaa, ties mistä moinen on tullut. Tassun pohja oli selkeästi auki, Viima sai siis hiukan rauhallisempaa toimintaa. Itse hoidin riparivelvollisuuksia ja nyt on käynnissä koulun loppurutistukset, kokeita riittää vaikka muille jakaa. Palailtiin kuitenkin pitkästi aikaa aksan pariin, ja oli älyttömän hyvät treenit!

Treenailtiin valssailua. Kerrankin minulle ei tarvinnut huomauttaa jälkeen jäämisestä! Teen valssit yleensä liian myöhään ja jään varmistelemaan -> Viima jää ihmettelemään ja sekoilee radalla. Nyt meni kuitenkin aivan superisti! Tehtiin molempiin suuntiin, selkeästi huomasi kumpi puoli oli itselleni helpompi ohjata. Viimalla olisi saanut olla vähän enemmän vauhtia. mutta kuulolla se kyllä oli mahtavasti. Oma ohjaukseni oli todella varmaa ja rauhallista, selkeää. pisteet sille! Yhden kerran Viima sai päähänsä alittaa esteen. Viima. Mitä?? Korjasin kuitenkin heti eikä toistunut, ehkä se oli pieni yritys, voisiko näin päästä helpommalla...


Toisena treenattiin puomia. 2On / 2Off edistyy, Viima pysähtyy aivan mahtavasti kontakteille, vähän tuppaa kääntymään vinoon. Kuitenkin, käskysanaongelma. Ajattelin, että Viima erottaisi tokon ja agin toisistaan niin, että voisin käyttää samaa käskyä molemmissa. Yliarvioin. Ei onnistu, jos sanon käskysanan (STOP) ennen kontaktipintaa, Viima pysähtyy heti. Jos sanoisin vasta kontaktilla, ei Viima kerkeä enää vauhdista pysähtyä. Käsky lähtee vaihtoon NYT. En vielä tiedä, vedänkö koko puomin samalla käskyllä (koira tietää käskyn kuultuaan mennä kontaktipinnalle etujalat maassa) vai sanonko jonkun toisen käskyn alastulolle. Kallistun vahvasti ensimmäiseen. Puomillehan meillä on käsky "kiipee", alastulolle en taida ottaa käskyä. Viima tarjoaa nimittäin todella vahvasti pysähtymistä kontaktille, en usko, että erillistä käskyä tarvitsee. Kokeiltiin ensin stopilla, mutta Viima sekoaa tästä täysin, kun kokeilin ilman mitään, Viima tarjosi täydellisesti itse. Jes, nyt vain yhdistämään että "kiipee" on koko puomille. Saatiin kyllä tähän aivan loistavasti edistystä! Itselleni vielä muistutukseksi, tasainen vauhti loppuun asti, nyt hiljennän kontaktille -> Viima oppii sen ja kun lisätään liikehäiriötä, ei enää pysähdy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥