23. huhtikuuta 2017

Metsien keskellä

Rakastan kävellä aikaisin aamulla metsälenkkejä, kahdestaan Viiman kanssa. Metsässä on niin rauhallista, siellä on loputtomasti aikaa omille ajatuksille. Ei ole kiire minnekään, saa jäädä rauhassa kuvailemaan kaunista luontoa. Linnut laulaa, osittain jäässä oleva polku ratisee kenkien alla. Viima ilmeisesti vaistoaa oman, rauhallisen ja hyvän fiilikseni. Se pysyy lähellä, ei lähde lintujen perään ja tottelee pienintäkin käskyä. Itseäni ei oikeastaan tuolla metsässä edes ärsytä, jos Viima nappaa matkaevääksi yhden kikkareen lantakasasta, tai jää jälkeen haistelemaan. Viima vaikuttaa itsekin niin levollisen onnelliselta. Aamuinen, keväinen metsä tuoksuu taivaalliselta. Ilma on samaan aikaan viileä, mutta lämmittävä, eikä metsän keskellä juurikaan tuule. Silti on raikasta, sateen jälkeen. Vaikka Sport Tracker näyttikin, että käveltiin vain 3,5 kilometriä, tunnin aikana, Viima oli rauhallinen kotona. Toisaalta se juoksi itse varmaan melkein tuplasti, olihan se koko lenkin vapaana. Mielestäni sen elämä olisi ankeaa, jos joutuisi pelkillä hihnalenkeillä pärjäämään. Onni on näin ihanat lenkkimaastot, melkein takapihalla ♥Vaikka joudunkin pestä Viiman lähes jokaisen lenkin jälkeen, olen allerginen lähes kaikelle siitepölylle, ja takatalvi tulee melkein joka toinen päivä, rakastan kevättä. Omalla tavallaan, toisaalta rakastan myös kaikkia muita vuodenaikoja. Mutta kevät on rauhallisen onnellinen aika, antaa uutta motivaatiota tehdä ja liikkua. Onnellista kevättä kaikille ♥

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, leikkisä valo :) Mä pidän myös aikaisista aamulenkeistä, sekä kesäisistä yölenkeistä. Luonto on niin hiljainen ja kaunis silloin. Yksi suosikkini on myös mennä metsään koirien kanssa heti sateen jälkeen, kaikkialla kimmeltää silloin. Meillä lähtee myöskin valtavat metsät heti pihasta ja siellä jaksaa samoilla monta tuntia ilman vastaantulijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On täällä metsien keskellä niin kiva asua, vaikka välillä turhauttaakin kun kaikkialle joutuu omalla autolla kulkemaan!

   Poista
 2. Ihania kuvia ❤ metsä, kevät ja aamuaurinko on vaan parasta 😍 onni on kyllä suomessa asua kun saa joka päivä kokee ton luonnon ja kevään aina uudestaan joka vuosi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Niinpä, nää on tälläsiä pieniä, ihania hetkiä!

   Poista
 3. Minä olen niin aamu-uninen, että aamu-ulkoilu ei mieltä lämmitä. Sen sijaan koen sen rauhan keskellä päivääkin metsässä liikkuessani. Ihan sama, mikä vuodenaika.
  Metsälenkit pitäisi kuulua jokaisen koiran elämään. Vapaana juokseminen tekee hyvää koiran fysiikalle ja hajuviestien seuraaminen saa pääkopan työskentelemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen hyvin aamu-uninen ja iltavirkku, mutta rakastin silti aamulenkkeilyä ja fiilistelyä niin paljon, että oikeastaan opetin itseni aamuvirkuksi! :D Mutta arkikin on paljon helpompaa, kun on tottunut nousemaan hieman aikaisemmin. Metsä on kyllä mahtava paikka, ympäri kellon ja vuoden! Itse olen samaa mieltä, säälittää katsoa niitä koiria, jotka elää koko elämänsä kaupungeissa koko ajan hihnassa... Viimasta kyllä huomaa hyvin selkeästi että on liikutti paljon metsässä, tasapaino on todella hyvä! Ja väsyttääkin aivan erilailla.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥