8. huhtikuuta 2017

DIY patukkalelu

Kaivoin eilen ompelutarvikkeet esiin, ja päädyin tekemään tälläisen patukan Viimalle. Yhden vastaavanlaisen olen tehnyt jo aikaisemmin ja Viima piti siitä. Tämä ei tosiaan kestä kovin vahvaotteisella koiralla, mutta meillä on kestänyt treeneissä yllättävän hyvin! 


Tarvitset:

 • samankokoiset palat esimerkiksi fleeceä ja vahvempaa vuorikangasta
 • kaksi noin 15cm pitkää nylonnauhaa
 • täytteet, halutessasi esimerkiksi vinku tai muu vastaava


Laita palat päällekäin, oikeat puolet vastakkain. Eli jos haluat fleecen päälle, laita ensin vuorikangas ja sitten fleece.Taita seuraavaksi kaksinkerroin, fleece sisäpuolelle.


Ompele pitkä sivu yhteen. muista tehdä pienet peruutukset alkuun ja loppuun. Jätä lyhyet päät auki! 


Kännä putki oikeinpäin. 


Polta nylonnauhan päät, etteivät ne purkaudu. Tämä onnistuu esimerkiksi sytkärillä tai kynttilän avulla. Varo ettet polta sormiasi! Pujota nauhan päät taustakankaiden väliin. 


Ompele pääty umpeen. Jätä toinen pääty vielä auki, se ommellaan täyttämisen jälkeen. 


Täytä putki haluamasi kovaksi. Itse käytin kangastilkkuja, ja laitoin mukaan muovipussin. Tämän ansiosta lelu rapisee hieman, sama toimisi paremmin esim. sellofaanilla. Voit myös halutessasi laittaa sisään esimerkiksi vingun, mitä haluatkaan! Täyttämisessä saa käyttää luovuutta.


Pujota nauhan päät vuorikankaiden väliin, suosittelen kiinnittämään nuppineuloilla! Ompelu voi tässä olla vähän hankalaa, etenkin jos täytteitä on paljon. Katso, että kaikki kankaat tulee mukaan ompeleeseen!


Päiden saumat jää tällä ohjeella näkyviin, mutta ainakaan itseäni se ei haittaa. Voit siistiä saksilla sauman reunoja kuten itse tein, mutta se ei ole pakollista. Varo leikkaamasta nauhoja!


Valmis lelu! Ohje on todella helppo ja onnistuu aloittelijoiltakin, mutta kankaat ovat paikoitellen todella paksuja, joten ompelukoneen neula saattaa joutua koville. Päiden saumathan voisi ommella myös piiloon, mutta itse en koiranleluissa jaksa niin tarkkaa työtä tehdä. Toivottavasti edes joku hyötyi tästä helposta ohjeesta! Haluaisitteko jatkossakin jotain käsityöohjeita?

2 kommenttia:

 1. Hauska idea tehdä itse. Minä tosin olen niin laiska, että rahoitan sitten noita lemmikkitarvikeliikkeitä. Ja saumatkin näyttävät ihan siisteiltä, vaikka jäävätkin näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse rakastan tehdä käsitöitä, mutta harvoin sitä itselleni tulee mitään tehtyä.. Koirille on niin helppo keksiä kaikkea itse tehtävää!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥