27. huhtikuuta 2017

Agitreenit

Maanantaina agitreenien aiheena oli alapuolella näkyvä rata, joka tosin ei aivan ollut tälläinen, en tarkalleen enää muista miten ne käännöksen hypyt menikään... Laatukin on aivan mahtava, mutta ratapiirros kuitenkin! Mustalla radalla tehtiin peruskäännöstä, haettiin estehakuisuutta ja välimatkaa koiraan. Viiman kanssa yritin saada paljon vauhtia, kerrankin oli suoria putkia! Itselläni oli ongelmana, että jäin aivan liian lähelle varmistelemaan ja liikuin nykäyksellisesti, minkä takia Viima tekikin välillä mukavia esteiden ohituksia. Tykkäsin Viiman työskentelystä kovasti, sain palkattua lelulla suuren osan ja vauhtiakin oli mukana! Vähän toivoisin, että Viima pystyisi työskentelemään kauempana itsestäni, tällä hetkellä se kulkee melko kiinni. Mutta kokonaisuudessaan ensimmäinen rata meni meidän osalta todella kivasti! (Kulmat oli kyllä erilaiset, muistaisinpa miten ne meni!)

Sinisellä radalla aloitettiin poispäinkäännöksen harjoitteleminen. Käännöksen kohdalla käännyttiin seinän kautta ympäri, ohjaava käsi pysyi samana. Pientä ongelmaa oli tämän hahmottamisessa etenkin ilman koiraa, koiran kanssa tämä menikin todella hienosti! Käännöksen kääntävä voima oli todella suuri, eikä Viima ajatellutkaan jatkavansa eteenpäin, vaan kääntyi kuten pitikin. Radalla tämä oli todella kätevän oloinen, vaikkei kuivaharjoitellessa siltä tuntunutkaan!

Lisänä oli vielä itsenäisesti keppejä ja pussia, harjoittelin Viiman kanssa keppien kolmannespätkällä. Nyt aloitetaan harjoittelemaan useammin oikeilla kepeillä, pariportteja joutuu siirtelemään koko ajan takaisin oikeaan asentoon, ja Viima on oppinut, että ne siirtyy sen mukana. Kepit on kuitenkin mahtavassa vaiheessa ja edistystä on tapahtunut huimasti viimeisen kuukauden aikana! Tykkään Viiman kepeistä aivan älyttömästi, kepit on Viiman lempieste ja sen huomaa työskentelystä!


Keskiviikon treeneissä mentiin alla olevaa rataa, muuta ei ollutkaan. Vedettiin kolme kierrosta, ensimmäisellä mentiin mustaa rataa, toisella sinistä ja kolmannella sekoiteltiin. Ajattelin rataantutustumisessa (Jonka ajan Viima haukkui/ulvoi taukoamatta.. Pitäisiköhän harjoitella yksinoloa?), ettei tästä tule sitten yhtään mitään, mutta Viima yllätti! Se oli ilmeisesti katsonut mallia ja tajusi samantien mitä piti tehdä, enemmän ongelmia oli (taas) omassa ohjaamisessani. Olin jäljessä, edessä, vauhti oli epätasainen enkä antanut Viimalle tilaa suorittaa. Joo, kun oltiin oma ohjaus hiottu kuntoon, niin Viima meni aivan mahtavasti! Itse tykkäsin tästä radasta jotenkin aivan kauheasti. 

Valsseissa olin aina myöhässä, ja koska Viima muisti edellisen kierroksen jatkon, se tarjosi aina kakkoshyppyä. Kun itse osasin olla ajoissa, se menikin melko kivasti, ja kolmannella kierroksella päästiin menemään rinkiä niin, että kouluttaja huutaa, kun tehdään valssi ja jatketaan toiseen suuntaan. Kivat treenit oli, vaikka Viiman keskittymiskyky olikin jossain aivan muualla (Parvella kaverin luona..) viimeisellä kierroksella. Harjoitelkaamme ilman koiraa ohjaamista ja yksinoloa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥