16. maaliskuuta 2017

Hierottavana

Viiman ensimmäinen hierontakerta takana, eikä itselläni ainakaan ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa! Viima käyttäytyi hierottavana mallillisesti ensikertalaiseksi, vaikka puolivälissä oli pakko nousta venyttelemään oikein pitkästi. Pientä levottomuutta ja muuta jumien kohdissa kun ei tuntunut hyvältä.

 • Lantiossa oli jumi, polven ja lantion välisessä pitkässä lihaksessa. Se sai aikaan polven pienen kääntymisen sisäänpäin liikkeessä. Tämä kuitenkin jäi onneksi pois, kun kireys lihaksesta saatiin aukaistua. Lantiossa olevat jumit ovat ilmeisesti agilitystä peräisin, ja niitä olisi hyvä välillä jatkossakin käydä hierojalla aukomassa. 
 • Kaulan ja niskan alueella oli myöskin kireyttä, johtuen tokosta ja sen toispuoleisesta pään asennosta. Pitkin selkärankaa muutenkin oli pieniä jumikohtia, mutta suurimmat lantiossa ja kaulassa. Näihin saatiin mukaan muutamia venyttelyohjeita namin kanssa, aiotaan ehdottomasti kokeilla ja jatkaa itse kotona! 

Kaikenkaikkian Viima kuulemma on hyvä, terverakenteinen koira, jolla on lihaksisto hyvässä kunnossa, muutamia jumeja lukuunottamatta! Jatketaan siis samaan malliin lihaksiston huoltoa doboilemalla ja vapaana kulkemisella, lisätään mukaan pienet kotivenyttelyt joilla ehkäistään jumeja selkärangassa sekä kaulan alueella.

Väsynyt koira hieronnan jälkeen lepäilemässä ♥
Minkälaista on teidän lihashuolto koirille?

2 kommenttia:

 1. Voihan onnellinen koira! :) En ole koskaan käyttänyt omaa koiraa hierojalla. Aika vähän tosin mitään rasittavaa harrastankaan koirieni kanssa. Olen aina nauttinut ulkoilusta metsissä ja tykkään antaa koiran juoksennella vapaana. Sellaista normaalia koiratouhuilua vain. Joskus olen tosin miettinyt, että voisin opiskella koirahierojaksi, kun niille niin paljon kysyntää on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se juurikin! Itse ajattelin pitkään, että ei ne koirat erityisemmin mitään hieromista kaipaa. Harrastusten ja muiden myötä kuitenkin eksyin varaamaan ajan, eikä se nyt niin mitään hifistelypuuhaa ollutkaan. Koiran terveys kun menee itselläni edelle, eikä Viiman sukua ole hirveämmin terveystutkittu. Meillä kanssa nautitaan vapaana metsissä juoksemisesta, sen vaan näkee niin olemuksesta miten onnellinen voi koira olla, kun juoksee metsässä vapaana, parhaimmillaan kaverin kanssa! Ja siitä vaan opiskelemaan, voihan sitä aloittaa kotihierojakurssilla! Se olisi mukava pintaraapaisu hierojien maailmaan, itse olen ajatellut jossain vaiheessa tällaisen käydä jos lähelle sattuu.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥